Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, acceptă să se așeze la masa negocierilor cu Vladimir Putin. Când vor începe acestea

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 nov 2022, 14:09

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, acceptă să se așeze la masa negocierilor cu Vladimir Putin

Sursa: reuters

După mai multe încercări eșuate de negocieri care, în cele din urmă, au fost stopate, Volodimir Zelenski a fost de acord să se așeze la masa negocierilor cu Vladimir Putin.

După mai mult de opt luni de când războiul a început, Volodimir Zelenski a fost de acord să negocieze pentru pace cu Vladimir Putin.

Acesta a acceptat să renunțe la unele condiții pe care le impunea, pentru a lua un loc la masa negocierilor.

Volodimir Zelenski acceptă negocieri de pace cu Vladimir Putin

Conform Kyiv Post, președintele Ucrainei a fost de acord să nu mai ceară destituirea liderului de la Kremlin. Mai mult decât atât, publicația ucraineană a relatat faptul că administrația președintelui american Joe Biden a reușit să îl convingă pe Volodimir Zelenski să fie mai flexibil în ceea ce privește condițiile pe care le impune, pentru a reîncepe negocierile.

Kyiv Post, citând doi funcționari familiarizați cu subiectul negocierilor, a relatat faptul că, pe data de 6 noiembrie, Volodimir Zelenski a spus că este deschis „discuțiilor sincere” cu Moscova.

Printre condițiile pe care președintele Ucrainei le-a impus, s-au numărat: judecarea și pedepsirea criminalilor de război, restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, reparații de război.

Citește și: „Am văzut soldați arzând de vii. Auzi foarte multă moarte în jur”. Mărturiile cutremurătoare ale unui soldat american care a luptat voluntar în Ucraina

Mai mult decât atât, Zelenski a renunțat la condiția de destituire a liderului de la Kremlin din funcție pentru a negocia cu el, după ce, timp de mai multe zile, Kiev și Washington au negociat pentru reducerea condițiilor impuse de Ucraina.

Statele Unite ale Americii au sfătuit Ucraina să adopte o abordare pașnică

Unul dintre înalții funcționari din administrația Ucrainei a spus, pentru Kyiv Post, că Statele Unite ale Americii l-au sfătuit pe Volodimir Zelenski să adopte „mai mult entuziasm în a pune capăt conflictului într-un mod prietenesc și înțelept”.

„Aceasta nu înseamnă că (ucrainenii) trebuie să se aşeze la masa negocierilor chiar acum. Nici măcar nu considerăm că acum este momentul adecvat, în funcţie de ceea ce face Rusia.

Însă trebuie să arate voinţa de a soluţiona conflictul, pentru că nimeni nu este mai interesat decât Ucraina să se încheie acest conflict”, a mai spus funcționarul ucrainean.

LIVE UPDATE Ziua 320 de război în Ucraina: A fost înregistrată o victimă în urma unui atac din regiunea Harkov, iar o localitate din apropiere de Bahmut a fost eliberată de separatiști

Mai mult decât atât, funcționarii din Ucraina și funcționarii din Rusia au discutat pentru „a calma tensiunile și de a evita greșelile” în război.

Citește și: Cu ce umblau soldații ruși la ei, pentru a putea întreține relații intime cu femeile din Ucraina: „Mi-aș dori ca el și toate rudele lui să fie morți”

„Rusia, negocieri. Principala condiție a președintelui Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale ucrainene. Garanție- apărare aeriană modernă, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie- măsuri proactive. Rachetele rusești trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat și pe mare”, a transmis Danilov pe contul său de Twitter.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies