Rușii încep să se retragă din Herson, la ordinul ministrului Apărării, Serghei Șoigu

Author: Diana Tilă

Rușii încep să se retragă din Herson, la ordinul ministrului Apărării, Serghei Șoigu

Sursa: Ziarul de Gardă

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a ordonat miercuri retragerea trupelor din Herson, în stânga Niprului.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat miercuri, 9 noiembrie, retragerea trupelor rusești din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru, abandonând capitala regională cu același nume, anunță TASS și celelalte agenții de presă din Rusia, conform hotnews.ro.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 259 de război în Ucraina: În Ucraina, au fost anunțate noi întreruperi programate de curent, iar NATO a stabilit data următorului summit

Rușii încep să se retragă din Herson, la ordinul ministrului Apărării, Serghei Șoigu

În cadrul unei emisiuni, Serghei Șoigu a spus „ Procedați la retragerea trupelor ”, făcând referire la trupele de pe frontul ucrainean din regiunea Herson.

Serghei Șoigu a făcut acest anunț în urma unei propuneri a comandantului operațiunilor ruse în Ucraina, generalul Serghiei Surovikin.

Surovikin a transmis că decizia de retragerea trupelor nu este deloc una ușor de luat, dar aprovizionarea corespunzătoare a orașului Herson nu mai poate fi posibilă.

Citește și: Incendiu devastator într-un club din Rusia: 13 persoane au murit, iar alte 5 au fost grav rănite

Retragerea rușilor constă în părăsirea de către armata rusă a malului de vest al fluviului Nipru.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

În aceste circumstanţe, cea mai sensibilă opţiune este să organizăm apărarea de-a lungul barierei fluviului Nipru ”, a susținut Surovikin într-o reuniune cu comandanţi militari de rang înalt, potrivit news.ro.

Regiunea Herson a fost integrată în Federația Rusă prin decretul lui Vladimir Putin, în urma referendumurilor falsificate de la finalul lunii septembrie. Herson a fost primul și cel mai important oraș cucerit de ruși după invazia din 24 februarie.

 

Șeful regiunii Herson a murit

În plus, rușii au decis să  retragă trupele în urma morții șefului adjunct al administrației regiunii Herson, Kirill Stremusov. Acesta a murit într-un accident rutier, potrivit anunțului făcut de șefa organizației non-profit „Good of the World – Voluntarii din Crimeea”.

„Kirill Stremousov, viceguvernator al regiunii Kherson, a murit.  Informația este exactă, o știu personal. Un accident. Circumstanțele – mai târziu ”, a scris ea pe canalul său de Telegram.

LIVE UPDATE Ziua 37 de război. Autoritățile locale din Mariupol acuză rușii că blochează intrarea ajutorului umanitar în oraș

Citește și: În ce condiții va opri Rusia războiul din Ucraina. Doar așa Moscova va fi de acord cu Occidentul

În urmă cu câteva zile, Kiril Stremusov a transmis că Ucraina a adunat un număr mare de tancuri și vehicule blindate în această zonă.

„Forțe semnificative ale armatei ucrainene sunt în curs de formare la periferia regiunii Herson. Ucrainenii, împinși de stăpânii lor americani, sunt nevoiți să înfrunte o moarte sigură. O coloană de vehicule blindate VAB, Husky TSV, Kozak-2 a Brigăzii 46 Specializate e în zona Davidov Brod din regiunea Herson. Toate aceste încercări ale naziștilor continuă să se termine în înfrângere și denazificare. Inamicul va fi învins și Rusia va câștiga, orice ar fi”, a scris viceguvernatorul regiunii Herson.

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies