Rusia se pregătește să realizeze teste nucleare și a informat Statele Unite ale Americii în acest sens. Moscova nu a oferit nicio informație suplimentară

Author: Andreea Buinoschi

Rusia se pregătește să realizeze teste nucleare și a informat Statele Unite ale Americii în acest sens. Moscova nu a oferit nicio informație suplimentară

Sursa: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via Reuters

Rusia a anunțat Statele Unite ale Americii în legătură cu mai multe teste nucleare pe care vrea să le facă, dar nu a oferit nicio informație suplimentară în acest sens. Pentagonul a afirmat că este posibil să includă și rachete balistice. 

Rusia a notificat Statele Unite ale Americii în legătură cu

anumite teste nucleare pe care vrea să le facă, iar purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene a subliniat că Rusia și-a respectat obligațiile de a anunța aceste lucruri.

Rusia se pregătește să efectueze teste nucleare și a anunțat Statele Unite ale Americii

Deoarece Rusia nu a făcut nicio declarație suplimentară, Statele Unite ale Americii se așteaptă ca Moscova să includă și teste de rachetă.

De asemenea, Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene și general de brigadă, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că testele nucleare reprezintă un „exercițiu anual de rutină” realizat de către Moscova.

„În timp ce Rusia se angajează într-o agresiune neprovocată şi o retorică nucleară nesăbuită, aceste măsuri de notificare asigură că nu suntem luaţi prin surprindere şi reduc riscurile unei percepţii greşite”, a

spus și Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Citeste si: Primul convoi militar din Franța a intrat în România. Acesta a ajuns la Cincu, după un drum de aproximativ 2.000 de kilometri

Mai mult decât atât, potrivit oficialilor americani, conform Noului Tratat START, Rusia are obligația de a anunța din timp astfel de mișcări, iar Patrick Ryder afirmă că Rusia și-a ținut promisiunea.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

În ultima vreme, Vladimir Putin și alți mai mari ai Rusiei au tot vorbit despre armele nucleare, lansând chiar și amenințări directe, iar aceste teste pe care Rusia le va efectua sunt considerate de către SUA și de către Occident ca fiind o adevărată provocare.

Rusia se pregătește să sporească producția de arme

Conform aljazeera.com, Rusia se pregătește să sporească producția de arme ce vor fi folosite pe frontul din Ucraina, iar Vladimir Putin a prezidat un nou comitet delegat pentru realizarea acestei sarcini.

Armata rusă suferă pierderi din ce în ce mai mari și nu înregistrează progrese prea mari, motiv pentru care liderul de la Kremlin a cerut eliminarea birocrației, pentru a putea fi produse suficiente arme, dar și suficiente provizii alimentare pentru armata sa.

În urma unor rapoarte de presă rusești, s-a aflat că cea mai mare parte dintre soldații trimiși de Putin în Ucraina a fost nevoită să găsească singură de mâncare și nu a primit echipamentul necesar, precum veste antiglonț sau truse medicale.

NATO se grăbește să înarmeze frontierele rusești! Are destule arme?

Citeste si: Un analist rus recunoaște, din greșeală, că Rusia folosește drone din Iran pe frontul din Ucraina

De asemenea, alte rapoarte afirmă că armata de la Kremlin este nevoită să folosească armament învechit, ba chiar nesigur pe alocuri. Mai mult decât atât, mai mulți soldați chiar ar fi ajuns pe front, fără a fi pregătiți în acest sens.

„Muniția de artilerie a Rusiei se epuizează”, a spus Ministerul Apărării al Marii Britanii, ieri, 25 octombrie.