Primul convoi militar din Franța a intrat în România. Acesta a ajuns la Cincu, după un drum de aproximativ 2.000 de kilometri

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 oct 2022, 09:41

Primul convoi militar din Franța a intrat în România. Acesta a ajuns la Cincu, după un drum de aproximativ 2.000 de kilometri

Sursa: Armée de Terre, HQ MND-SE

Primul convoi militar din Franța a intrat în România duminică seara, 23 octombrie. Acesta a fost întâmpinat de un colonel român și de unul francez și a ajuns la Grpul de Luptă al NATO dislocat la Cincu.

Primul convoi militar din Franța a ajuns în România. Acesta a intrat pe

la puntul de trecere a frontierei Nădlac, în județul Arad, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale.

Primul convoi militar din Franța a ajuns în România

Ieri seară, 23 octombrie, două convoaie cu tehnică militară din Franța au intrat în România, pe la puntul de trecere a frontierei Nădlac, în județul Arad.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că primul convoi a cuprins blindate

ușoare de infanterie, în timp ce al doilea convoi a fost alcătuit din blindate grele de infanterie. Acestea au scopul de a completa mijloacele tehnice ale Grupului de Luptă al NATO ce este dislocat în Cincu.

Tiberiu Cojocaru, colonel din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, și Alexandre de Feligonde, colonel francez din partea Grupului de Luptă al NATO, au întâmpinat cele două convoaie militare.

Citeste si: Un analist rus recunoaște, din greșeală, că Rusia folosește drone din Iran pe frontul din Ucraina

Convoaiele militare au plecat din Franța, din baza Mourmelon-le-Grande, distanța parcursă fiind mai mare de 2.000 de kilometri. Plecarea a avut loc pe data de 18 octombrie și este denumită Operația ”Balaur”.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Rusia amenință cu o „escaladare necontrolabilă” în Ucraina

Astăzi, 24 octombrie, se împlinesc opt luni de când războiul a început. Serghei Șoigu, ministrul Apărării Federației Ruse, a vorbit, după multe luni, cu mai mulți omologi din NATO.

Rusia a continuat duminică, 23 octombrie, să lanseze mai multe rachete și drone asupra orașului Nikolaev, care se află sub ocupație ucraineană. Cu toate acestea, conform Reuters, Rusia susține că totul se îndreaptă spre o „escaladare necontrolabilă”.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a spus că situația s-a „deteriorat rapid”, declarațiile fiind făcute în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul francez și cu cel turc.

Acesta a declarat că Ucraina ar urma să pregătească, pe teritoriul propriu, un atac cu o „bombă”, după care va da vina pe Rusia pentru dezastrul creat. Rusia nu a furnizat nicio probă în acest sens, Ucraina a negat vehement aceste acuzații, în timp ce Statele Unite ale Americii au respins propaganda rusă.

LIVE TEXT Ziua 344 de război în Ucraina. Trei persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc în Kramatorsk. Oficialii UE vin astăzi la Kiev să ofere ajutor militar, financiar și politic

Citeste si: Vladimir Putin a decretat legea marțială în regiunile din Ucraina anexate ilegal. Ce efecte are acest lucru de aici înainte

În cursul atacurilor care au avut loc ieri, mai multe locuințe au fost distruse, în orașul Nikolaev, iar, din cauza impactului, și alte locuințe au fost afectate.

În tot acest timp, infrastructura energtică a Ucrainei a continuat să fie avariată, după ce mai multe drone kamikaze au explodat la impact. De asemenea, Ucraina a doborât 14 drone kamikaze ce au fost trimise spre orașul Nikolaev, în timpul nopții, susține Vitali Kim, guvernatorul regiunii.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.