Schimb de focuri de avertisment între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Fiecare o acuză pe cealaltă de încălcarea frontierelor maritime

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 oct 2022, 14:44

Schimb de focuri de avertisment între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Fiecare o acuză pe cealaltă de încălcarea frontierelor maritime

Sursa: Istock

Coreea de Nord și Coreea de Sud au tras mai multe focuri de avertisment, în apropierea frontierelor maritime. Tensiunile dintre cele două țări au escaladat în ultima vreme, iar fiecare o acuză pe cealaltă de încălcarea frontierelor maritime.

Coreea de Nord și Coreea de Sud alimentează temerile legate de începerea unui nou conflict, după ce acestea au tras mai multe focuri de avertisment, în apropierea frontierelor maritime.

Coreea de Nord și Coreea de Sud au tras mai multe focuri de avertisment

Conform Reuters, astăzi, 24 octombrie, Coreea de Sud și Coreea de Nord au tras mai multe focuri de avertisment, în largul coastei de vest. Fiecare a acuzat-o pe cealaltă de încălcarea frontierelor maritime.

Statul Major Întrunit (JCS) din Sud a transmis că, pentru a îndepărta o navă comercială nord-coreeană, a tras mai multe focuri și a trimis mai multe avertismente.

Conform acestuia, nava Coreei de Nord a depășit Linia de Limită Nordică, granița maritimă, în jurul orei 03:40.

Citeste si: NATO a început exercițiile nucleare. Rusia face și ea același lucru, iar alianța a menționat ce legătură au acestea cu războiul din Ucraina

Între timp, armata Coreei de Nord a declarat că a tras zece salve de artilerie cu rachete, după ce o navă a Coreei de Sud a încălcat frontiera maritimă și, folosindu-se de pretextul unei nave neidentificate, a tras mai multe focuri de avertisment.

Am ordonat contramăsuri inițiale, pentru a expulza cu fermitate nava de război inamică”, a spus un purtător de cuvânt al Statului Major General al Armatei Populare Coreene din Nord, potrivit agenției oficiale de presă KCNA, relatează Reuters.

JCS a spus despre mișcările venite din partea Coreei de Nord că încalcă un pact militar bilateral din anul 2018 care interzice „actele ostile” în zonele de frontieră.

De asemenea, Coreea de Sud a îndemnat Coreea de Nord să înceteze „provocările și acuzațiile consistente”.

Coreea de Nord a făcut mai multe teste decât în mod normal

De câteva săptămâni, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste decât s-a întâmplat până acum, lucru ce a dat naștere și mai multor temeri legate de un posibil conflict între cele două țări.

Coreea de Nord a lansat mai multe rânduri de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, dar și sute de proiectile de artilerie de pe coastele de est și de vest, în semn de protest față de activitățile militare ale Coreei de Sud.

Care sunt grupele Cupei Mondiale din Qatar 2022. Programul competițional și loturile complete

Citeste si: Coreea de Nord amenință Coreea de Sud cu „contramăsuri militare copleșitoare”, la o zi după ce a lansat o rachetă balistica în apropierea graniței sudice

Săptămâna trecută, Coreea de Sud a început exercițiile anuale de apărare Hoguk. Acestea se vor desfășura până pe data de 28 octombrie și au scopul de a contracara, împreună cu Statele Unite ale Americii, amenințările nucleare și cu rachete ale Coreei de Nord.

Forțele navale ale Coreei de Sud au declarat că urmează să organizeze exerciții ce se vor desfășura timp de patru zile, la care vor participa aproximativ 20 de nave de război, dar și mijloace americane.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies