Violeta Alexandru face praf voucherele de 50 de euro: "Sistem care atinge ridicolul"

,
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru susține că metodele de sprijin ar fi trebuit gândite într-un mod mai eficient, deoarece birocrația îi va face pe mulți să nu poată beneficia de acest sprijin.

[Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru]

Violeta Alexandru susține că sistemul cardurilor sociale în valoare de 250 de lei a fost prost gândit, iar efectele sunt negative pentru numeroși români.


In articol:

În urmă cu câteva luni, după ce prețurile din România au explodat, Guvernul a anunțat că românii cu pensii mici vor beneficia de cardurile sociale, care vor fi încărcate cu 250 de lei. Însă, Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, susține că această măsură aduce numai efecte negative pentru mulți oameni.

De asemena, a fost adus în discuție și procentajul cu care au crescut pensiile românilor.

Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, consideră că acordarea de vouchere va crea tensiuni între categoriile sociale.

[Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru]

Citeste si: Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat despre pensii. Milioanele de pensionari trebuie să știe acest lucru

Violeta Alexandru face praf voucherele de 50 de euro

Așadar,Violeta Alexandru consideră că măsurile anunțate de Guvern vor produce tensiuni sociale între categoriile sociale, referindu-se, de fapt, la voucherele pentru alimente destinate celor cu pensii mici.

Fostul ministrul Muncii spune că aceste măsuri i-ar ajuta pe cei care au muncit mai puțin și care au venituri mai mici, în timp ce Guvernul nu are nicio soluție pentru cei care au un stagiu de cotizare complet.

Citeste si: Vestea momentului pentru milioane de români. Ministrul Muncii a spus ce se întâmplă cu pensiile

De asemenea, fostul ministru al Muncii a adăugat că pentru pensionarii cu un stagiu complet de cotizare, pensiile au fost majorate cu 10 procente, chiar dacă, în opinia sa, acestea ar fi mers crescute cu 15%.

„Se vede cu ochiul liber că toate aceste măsuri sunt menite să-i ajute pe cei care au muncit mai puțin și au venituri mai mici, dar Guvernul nu are niciun răspuns pentru oamenii care au stagiul complet de cotizare. Pentru ei, creșterea pensiilor s-a făcut cu 10%. PNRR, cu tot pragul de limitare la 9,8% din PIB pentru bugetul pe pensii, cum spune PSD, tot ar fi permis o majorare până spre 15%, zic eu și se vede cât de necesară era această mărire în condițiile în care prețurile și inflația au explodat”, a precizat fostul ministru al Muncii, vineri seara.

Violeta Alexandru spune că pensionarii care au muncit toată viața și care au stagiul de cotizare complet se vor simți ca niște fraieri, în timp ce oamenii care nu au adăpost, dar primesc aceste carduri, nu au unde să ducă mâncarea.

„Ce fac oamenii fără adăpost cu mâncarea pe care o cumpără. O iau și o duc pe bancă în parc? Adică este evident că măsurile pe care le-au luat, sunt, pe de-o parte, nerespectuoase pentru cei care au muncit toată viața, fiindcă ajungi să te simți un fraier uitându-te că cei care au muncit mai puțin, cu toate aceste tipuri de ajutoare, ajung să câștige mai mult decât un om care  a muncit toată viața. Aceste măsuri frizează și ridicolul, cum dădeam exemplul distribuirii tichetelor către oamenii fără adăpost. Statul ar fi trebui să le permită să aibă acces la hrană caldă, în instituții specializare, în locul acestui sistem care atinge, de la un punct încolo, ridicolul”, spune Violeta Alexandru.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marius Budăi cere adoptarea salariului minim european și în România, spunând că există riscul de a pierde „toată resursa umană”

Ultimă oră - Reprezentant al Ambasadei Rusia, expulzat din România

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Marius Budăi, revoltat de cum au folosit românii voucherele sociale. Aceștia au cumpărat sucuri și chipsuri și riscă amendă de 10.000 de lei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies