Ce se întâmplă cu taloanele mov de pensie. Violeta Alexandru: „Pensionarii care nu doresc să îl primească electronic, îl primesc la fel ca până acum: de la poștaș”

,
Pensii

Ce se întâmplă cu taloanele mov de pensie. Violeta Alexandru: „Pensionarii care nu doresc să îl primească electronic, îl primesc la fel ca până acum: de la poștaș”

[Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru]

Începând cu anul acesta, talonul mov de pensie nu va mai fi oferit fizic.


In articol:

Pensionarii care primesc pensia pe card, în prezent, nu vor mai nevoiţi să aştepte poştaşul acasă pentru a primi talonul mov de pensie.

Ce se întâmplă cu talonul mov și românii care primesc pensia pe card

Pensii

Ce se întâmplă cu talonul mov și românii care primesc pensia pe card

[Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru]

În curând, pensionarii vor primi talonul mov de pensie în format digital şi nu vor mai fi nevoiţi să aştepte poştaşul pentru acesta.

Anunţul a fost făcut Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii.

„Vești bune! Mai sunt câteva zile și ieșim la lumină și cu talonul mov transmis electronic, la cerere, către pensionarii care primesc pensia pe card. Anunț când văd eu, cu ochii mei, că funcționează în portalul Casei Naționale de Pensii Publice. Sunt pensionari care folosesc tehnologia și care nu au de ce să nu se bucure de avantajele ei inclusiv în sensul de a-și face programul cum vor, fără să mai aștepte poștașul acasă pentru a le aduce talonul mov, (încă) necesar pentru accesarea unor servicii. La ei m-am gândit în proiectul meu de lege pe care l-am dus la bun sfârșit în Parlament, la finalul anului trecut.

Pensionarii care nu doresc să îl primească electronic, îl primesc la fel ca până acum: de la poștaș.

Cei care primesc pensia în numerar, primesc banii și talonul când vine poștașul.

Citeste si: Ce soluție a găsit Guvernul pentru a convinge românii să lucreze până la vârsta după 70 de ani: „Primești puncte în plus de pensie”

Greu se mișcă lucrurile când vine vorba de a oferi, în mod concret, servicii civilizate oamenilor dar ajungem noi la rezultat și aici. Discuții peste discuții, reveniri pentru a nu se ascunde subiectul în sertar, insistențe, rezistență la obținerea de rezultate rapid cu gândul la banii europeni care aduc și creșteri de salarii (și atunci de ce să faci lucrurile repede!?) și licitații de milioane de euro pentru ceva ce se vede că poate fi făcut cu costuri de bun simț. Toate experiențele le-am avut.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se măresc alocațiile de la 1 martie. Câți bani vor primi aceștia

Ne auzim săptămâna viitoare pe acest subiect. Nu renunț până nu văd că, dincolo de legile pentru care mă lupt în Parlament, se pun și în practică măsurile și oamenii văd schimbare. Câte legi nu s-au votat și nu s-a schimbat nimic…. Cu mine trebuie să se poată!”, a scris Violeta Alexandru, pe pagina ei de Facebook.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum poți dovedi câți ani de activitate ai în câmpul muncii. Iată datele necesare

Până la urmă Roma nu e totuși Budapesta (NYT)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vești importante pentru pensionari! Pentru ce categorie de vârstnici cresc pensiile anul acesta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies