Vești bune pentru români! Apare o nouă pensie. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de ea

,
Pensii

Vești bune pentru români! Apare o nouă pensie. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de ea

[Sursa foto: PixaBay]

O nouă pensie ar urma să apară în România. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a aprobat primul administrator de fond care poate încheia pensii ocupaționale, sau cunoscutul Pilon 4 de pensii.


In articol:

O pensie ocupațională pensie vine în compensarea celor acordate de sistemul de pensii din România, respectiv pensia de stat, pensiile administrate privat şi cele facultative.

Cum poți beneficia de pensia ocupațională

Pensii

Cum poți beneficia de pensia ocupațională

[Sursa foto: PixaBay]

Dan Apostol a explicat că pensia ocupațională are legătura cu locul de muncă sau cu o anumită categorie profesională. Acesta a spus că un angajator care are minimum 100 de angajați poate să apeleze la o astfel de schemă.

„Poartă denumirea asta – pensie ocupațională – pentru că face referire la apartenența la un job, la o industrie, la o anumită categorie profesională. Un angajator care are minimum 100 de angajați poate propune un prospect, o astfel de schemă de pensii ocupaționale.

Citeste si: Se schimbă Legea pensiilor: Câți bani vor primi pensionarii cu mai puțin de 15 ani cotizație

Se înființează un fond de pensie ocupațională, intră în administrarea unui administrator autorizat de ASF, urmând ca în baza relației contractuale cu angajatul, acesta să beneficieze de contribuția angajatorului la acest fond de pensii”, a declarat Dan Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Acesta a mai precizat că noua pensie stimulează interesul pentru un contract de muncă. Așadar, banii vor fi adunați pentru vârsta de pensionare, iar angajatul poate, de asemenea, să contribuie în plus la fondul pensiei ocupațională.

Citeste si: Un nou tip de pensie apare în România. Cine sunt românii care vor beneficia de acest venit

„Este o formă de fidelizare, o notă suplimentară de atractivitate a unui anumit contract de muncă, astfel încât angajatul să simtă o protecție financiară suplimentară oferită de angajator, bani care se acumulează pentru vârsta pensionării. În același timp, și angajatul poate să aibă o contribuție suplimentară la fondul de pensie ocupațională”, a mai declarat Dan Apostol.

„Este o formă de economisire pe termen lung, deci este o pensie, nu este un fond de investiții din care poți retrage oricând”, a conchis Dan Apostol.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Tichete de creșă sau grădiniță 2022: Când ar putea fi reluată emiterea tichetelor în valoare de 1500 de lei

Dan Puric se revoltă împotriva 'forurilor globaliste' pentru 'haosul aproape satanic': 'Mâine-poimâine vom avea și drapel alternativ!'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Un bărbat a ridicat pensia părinților săi timp de 33 de ani, deși erau morți. Cum a reușit să păcălească autoritățile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies