Vești bune pentru români! Se măresc alocațiile de la 1 martie. Câți bani vor primi aceștia

,
Alocație

Vești bune pentru români! Se măresc alocațiile de la 1 martie. Câți bani vor primi aceștia

[Sursa foto: PixaBay]

Alocațiile ar putea să se mărească de la 1 martie 2022, conform Legii 263/2010, care prevede indexarea anuală a Indicelui Social de Referință (ISR) cu 100% din rata inflației ca indicator care arată mărirea anuală medie a prețurilor. Dacă inflația este negativă, ISR nu se indexează, ci rămâne la valoarea anului trecut.


In articol:

În acest an, dată fiind rata inflației, toate veniturile care depind direct de indicele social de referință vor fi indexate cu 5,1%. Așadar, de la data de 1 martie 2022, alocațiile pentru creșterea copilului de până la doi ani vor fi majorate cu valoarea de 5,1%.

Alocațiile pentru creșterea copiilor cresc de la 1 martie 2022

Alocație

Vești bune pentru români! Se măresc alocațiile de la 1 martie. Câți bani vor primi aceștia

[Sursa foto: PixaBay]

„Valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă”, se arată în Legea 225/2021, postată în Monitorul Oficial din 27 iulie 2021.

Citeste si: Ce soluție a găsit Guvernul pentru a convinge românii să lucreze până la vârsta după 70 de ani: „Primești puncte în plus de pensie”

La acest moment, ISR valorează 500 de lei şi se află la același nivel din 2008. Cu următoarea majorare, ISR va avea parte de câteva schimbări, adică va ajunge la valoarea de 525,5 de lei de la data de 1 martie 2022.

Conform calculelor efectuate de avocatnet.ro, venitul minim garantat va fi următorul:

Citeste si: Anunț important pentru cei care primesc pensie de urmaș! Iată ce regulă trebuie să respecți dacă vrei să nu îți fie suspendată pensia

  • 148,7 lei (0,283 ISR) pentru persoana singură;
  • 268 lei (0,510 ISR) pentru familiile formate din două persoane;
  • 375,2 lei (0,714 ISR) pentru familiile formate din trei persoane;
  • 464,5 lei (0,884 ISR) pentru familiile formate din patru persoane;
  • 553,8 lei (1,054 ISR) pentru familiile formate din cinci persoane.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Ce soluție a găsit Guvernul pentru a convinge românii să lucreze până la vârsta după 70 de ani: „Primești puncte în plus de pensie”

Explozia inflației riscă să ducă la tulburări sociale fără precedent: Guvernele unor state ar putea fi dărâmate de protestatari

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ghid de înrolare în Armata Română. Cum ajungi să fii soldat plătit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies