Marius Budăi cere adoptarea salariului minim european și în România, spunând că există riscul de a pierde „toată resursa umană”

,
marius-budăi-salariul-minim-european

Marius Budăi cere adoptarea salariului minim european și în România

[Sursa foto: Facebook: Marius Constantin Budai]

Marius Budăi, ministrul Muncii, susține că Guvernul trebuie să facă în așa fel încât salariul minim european să ajungă și în România, deoarece, în consecință, oamenii vor continua să plece din țara noastră.


In articol:

Marius Budăi, ministrul Muncii, susține că Guvernul trebuie să rezolve problema salariilor, iar adoptarea salariului minim european este singura modalitate. Acesta a specificat că, dacă măsură nu va fi adoptată, toată „resursa umană” din România va pleca.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „România la Raport”, difuzată la România TV. De asemenea, Marius Budăi a făcut declarații și despre modul în care urmează să fie calculat salariul minim european.

Citeste si: Marius Budăi, revoltat de cum au folosit românii voucherele sociale. Aceștia au cumpărat sucuri și chipsuri și riscă amendă de 10.000 de lei

Marius Budăi susține că a tras semnalul de alarmă încă din anul 2019

„Până la urmă, vorbim de relaţia angajat-angajator. Am făcut din 2019 apeluri către mediul de afaceri, dacă nu o să ne aplecăm cu mai multă atenţie faţă de resursa umană, o să o pierdem pe toată din ţară. Resursa umană dacă se va simţi respectată, cu siguranţă că rezultatul muncii va fi altul.

Se discută despre două indicatoare importante. Unul ar fi 50% din salariul mediu brut şi 60% din salariul median, atunci ar trebui să vedem exact cum se va transpune directiva în ţara noastră.

marius-budăi-salariul-minim-european

Marius Budăi cere adoptarea salariului minim european și în România

[Sursa foto: Facebook: Marius Constantin Budai]

Până la urmă, acum este 2550 de lei. Avem deja salarii diferenţiate. 3.000 de lei în construcţii şi în agricultură. Cred că uşor-uşor asta nu se va transpune peste noapte.

Prin discuţiile pe care le vom purta cu sindicatele şi patronatele, cu siguranţă că vom ajunge la o formulă”, a spus Marius Budăi, relatează romaniatv.net.

Marius Budăi a vorbit despre condițiile în care românii muncesc în Germania

Marius Budăi a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Faire Mobilitat Berlin și cei ai Arbeit und Leben Berlin. Aceștia au vorbit despre condițiile în care românii muncesc în Germania.

„Mi-am întocmit un plan de a vizita mai multe ţări pentru a vedea exact condiţiile. E extrem de important dacă nu putem măcar îi avem acasă, să vedem să ne interesăm de soarta lor unde lucrează.

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

Am văzut un complex unde sunt cazaţi la o fermă de căpşuni. Am fost astăzi şi la un abator. Românii au drepturi. Cred că cel mai important ce am putea face pentru cetăţenii noştri e să-i conştientizăm că sunt cetăţeni europeni şi au drepturi, bineînţeles şi au şi obligaţii.

În Germania, românii sunt cetăţeni europeni şi au drepturi şi obligaţii. Trebuie să avem o relaţie corectă unii cu alţii. Ăsta e rolul meu aici. Am fost să văd condiţiile de lucru şi de cazare. Le-am dat mesaje mai ales cum se pot informa asupra condiţiilor de lucru înainte de a semna un contract.

Ceea ce este foarte important de menţionat este dorinţa autorităţilor din Germania de a ajuta şi de preveni tot felul de mesaje pe care le-am primit acum doi ani de la cetăţenii noştri (despre abuzuri)”, a mai adăugat Marius Budăi.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un celebru avion de luptă F-35 Lightning II al US Air Force a patrulat deasupra Dobrogei

Salariații care urmează să fie impozitați progresiv. Care sunt aceștia și cum se va întâmpla

Raluca Turcan face calcule despre pensiile speciale: Presupun o cheltuială de 109 milioane de lei pe lună, undeva la 1,3 miliarde de lei pe an, impactul nu e ma

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

La ce salarii vor putea ajunge românii, după ce salariul minim european va fi introdus

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies