Vești proaste pentru cadrele medicale din România! Medicii nevaccinați vor fi nevoiți să suporte costurile testării împotriva Covid, potrivit unui proiect de lege votat în Parlament

,
Vești proaste pentru cadrele medicale din România!

Medicii nevaccinati trebuie sa suporte costurile testării

[Sursa foto: PixaBay]

Veștile nu sunt deloc bune pentru cadrele medicale nevaccinate din sistemul sanitar public și privat, vor fi nevoiți, prin lege, să suporte costurile testărilor periodice. Proiectul de Lege a fost supus la vot în Parlament.


In articol:

Joi, în Parlament, mai mulți senatori și deputați au depus un proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru medicii din unitățile publice și private.

Medicii vor trebui să suporte costurile testărilor periodice

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, personalul medical din unitățile sanitare publice și private va avea obligația să prezinte certificatul verde, în vederea desfășurării activității.

Vești proaste pentru cadrele medicale din România!

Medicii nevaccinati trebuie sa se testeze constant

[Sursa foto: PixaBay]

După cum se arată în comunicat, certificatul trebuie să ateste îndeplinirea uneia dintre aceste condiții:

”a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condițiile stabilite prin ordin al ministrului Sănătății.”

Citeste si: Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină. Iată ce trebuie să trimiți la DSP

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că măsurile sunt necesare în contextul epidemiologic actual, pentru a asigura siguranța pacienților, astfel cadrele medicale vor fi obligate să prezinte certificatul verde care să ateste ca au trecut prin una dintre cele trei condiții impuse.

”Față de varianta care se afă în dezbatere publică din data de 27 septembrie pe pagina de web a Ministerului Sănătății, noua versiune prevede introducerea obligativității certificatului digital și pentru Ministerul Sănătății și unitățile subordonate, respectiv pentru reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și unitățile subordonate. Măsurile sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical.

Mențin afirmația că sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important îl dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Personalul medical nevaccinat trebuie să prezinte constant testul Covid

În proiectul de Lege se arată că, personalul medical din sistemul public care nu prezintă rezultatul negativ al unui test PCR sau al unui test antigen rapid, va trebui să suporte costurile privind testarea, cu excepția celor care fac dovada că suferă de afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, pentru aceste persoane costurile de testare vor fi suportate de angajator.

Vești proaste pentru cadrele medicale din România!

Masuri pentru medicii nevaccinati

[Sursa foto: PixaBay]

În cazul unităților private, costurile în ceea ce privește testarea împotriva virusului Covid-19 vor fi suportate fie de angajator, fi de către angajat.

Citeste si: Carantină în București? Institutul Național de Sănătate Publică cere carantinarea zonală în Capitală. Când se va întâmpla

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantină în București? Institutul Național de Sănătate Publică cere carantinarea zonală în Capitală. Când se va întâmpla

Medicul grec Nikos Koudounis vorbește despre situația epidemiologică: Nu știu de ce România nu e în lockdown

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

O țară din Oceania a vaccinat populația în proporție de 99%! Nu mai există restricții anti-COVID-19

Lista completă de documente pentru ieșirea din carantină. Iată ce trebuie să trimiți la DSP

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies