Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise. Primii bolnavi COVID au fost transferați la cele două unități spitalicești din București și Iași pentru îngrijiri

,
Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise

Spitalele modulare din Pipera și Lețcani s-au redeschis

[Sursa foto: Facebook]

Vești bune pentru bolnavi de COVID, au fost redeschise spitalele modulare din Pipera și Lețcani. Aceste unități spitalicești sunt dedicate pacienților cu necesar de oxigen, care trec prin infecția cu SARS-CoV-2.


In articol:

Ca urmare a exploziei de cazuri COVID-19, autoritățile au luat hotărârea de a redeschide două spitale modulare, unul în Capitală și unul în Iași.

Spitealele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise

Marți seară, la spitalul modular din Pipera au fost aduși primii paicenți infectați cu COVID-19, după ce au fost examinați la alte unități medicale. La fel ca în Capitală, la Iași a fost redeschis spitalul modular de la Lețcani, care a funcționat doar în primul val al pandemiei, seara trecută și-a primit primii bolnavi de COVID.

Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise

Primi bolnavi COVID au fost transferați

[Sursa foto: Facebook]

Spitalul modular de la Lețcani a fost închis în urmă cu 9 luni, din diverse motive tehnice, iar noaptea trecută a fost redeschis din nou, după ce numărul bolnavilor de COVID a crescut dramatic.

”S-au internat primii 10 pacienţi cu nevoi mici şi medii de oxigen.”, a precizat Marius Voicescu de la DSP Iași.

Pacienții transferați la spitalul modular de la Lețcani provin de la spitalul Sf Spiridon și de la cel de Boli Infecțioase. În timp ce alți zeci de pacienți așteaptă să se elibere un pat, pentru a putea fi trasferați la o secție Covid, pentru a fi tratați.

Mare parte dintre acești pacienți au nevoie la Terapie Intensivă.

”În spitalele ieşene nu sunt nici pentru pacienţii care necesită oxigen, nici pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă. Avem pacienţi pe tărgi şi avem pacienţi pe scaune.”, a declarat Dr Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iași.

Citeste si: Câți copii infectați cu Covid-19 sunt internați în spitale. Câteva zeci sunt în stare gravă, la ATI

Primii pacienți au sosit marți seară la spitalul modular din Pipera

Marți seară, la spitalul modular din Pipera au ajuns primi bolnavi de COVID, asta după ce oficialii au promis, încă de ieri, că spitalul va deveni funcțional. Potrivit ministrului interimar al sănătății, în acest spital modular vor fi internați doar pacienții care au fost deja evaluați medical.

Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise

Ministrul interimar al Sănătații, despre redeschiderea spitalelor modulare

[Sursa foto: Facebook]

 ”Ei vin în momentul în care noi ştim că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen.

Spitalul, în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen”, a precizat ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila.

Spitalul modular de la Pipera va putea primi, pentru început, 100 de pacienți, iar autoritățile speră ca în următoarele două săptămâni paturile să se tripleze pentru bolnavii COVID

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță spune când va fi atins vârful valului patru al pandemiei. Cum vor arăta sărbătorile de iarnă

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mai multe școli din Capitală își suspendă cursurile cu prezență fizică din cauza infectărilor cu COVID. Lista unităților de învățământ care își închid porțile

Gabriel Zetea îl CONTRAZICE pe Cîțu pe tema taxei de solidaritate: NU se va aplica peste noapte. E nevoie de solidaritate

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Medicul Valeriu Gheorghiță spune când va fi atins vârful valului patru al pandemiei. Cum vor arăta sărbătorile de iarnă

Care sunt primele simptome de COVID-19 la copii. Când ar trebui să-i ducă părinții de urgență la spital

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies