Vești bune pentru șoferi! Taxa de pod Giurgiu – Ruse va fi eliminată. Când se va aplica măsura?

,
Taxa de pod Giurgiu – Ruse
Taxa de pod Giurgiu – Ruse ar putea fi eliminata in 2022

Ministrul Transportulrilor Cătălin Drulă a anunțat intența autorităților de a renunța la taxa de pod Giurgiu – Ruse, începând din 2022.


In articol:

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a dezvăluit că românii ar putea fi scutiți de achitarea  taxei de pod Giurgiu- Ruse. Ministrul a menționat că această decizie ar putea întra în vigoare de anul viitor.

Taxa de pod Giurgiu – Ruse ar putea fi eliminată în 2022

Potrivit declarațiilor lui Cătălin Drulă, negocierile cu Bulgaria cu privire la  taxa de pod  au fost amânate deoarece, în luna

aprilie, în țara vecină au fost alegeri și s-a așteptat mai multă stabilitate politică, înainte de demararea discuțiilor.

“Da, eliminarea taxei de pod Giurgiu-Ruse o avem în plan, o avem şi în programul de guvernare, deci trebuie să facem aceşti paşi, dar aici este o discuţie cu partea bulgară. A fost amânată, pentru că ei au avut alegeri în aprilie – de altfel nu ştiu dacă au încă Guvernul format, din câte ştiu sunt încă în discuţii – şi cumva am aşteptat o zonă de stabilitate politică după contactele iniţiale, pentru că e o decizie care are şi o componentă politică. Noi susţinem în continuare şi în programul de guvernare eliminarea acestei taxe, astfel încât credem că vom ajuta şi zona Giurgiu – Ruse şi partea de turism şi de afaceri în momentul în care nu mai există această barieră tarifară între cele două ţări”, a spus Cătălin Drulă, într-un interviu acordat Antena 3.

Ministrul menționat că, în mod realist, taxa ar putea fi eliminată din 2022.

La finalul anului trecut, Cătălin Drulă a declarat în Parlament, după audierile din comisiile de specialitate reunite, că eliminarea taxei de pod de la Giurgiu este o prioritate. Astfel s-a reușit înaintarea negocierilor cu celelalte partide ca ea să fie asumată de toată Coaliţia de guvernare.

“În programul de guvernare avem ideea de a scoate o taxă, taxa de pod de la Giurgiu. Vreau să vorbim şi cu partea bulgară, n-aş vrea să luăm neapărat o decizie unilaterală, dar mi se pare că este o taxă anacronică.

Acei bani de fapt sunt o formă de colectare pentru că am prins omul la înghesuială şi trebuie să treacă podul, nu are cum altcumva, dar ei nu se duc la întreţinere”, a declarat Cătălin Drulă, portivit capital.ro.

Taxa de pod de la Giurgiu ar fi o barieră în plus în calea comerţul transfrontalier, crede ministrul. 

Citeste si: Taxa pod Fetesti. Cum sa platesti prin sms sau prin aplicatie

“Mi se pare cumva că taxa de la Giurgiu are şi efectul că descurajează un anumit tip de comerţ transfrontalier, de schimburi

între ţări, de poli care ar putea să fie Giurgiu – Ruse. Deci, e o prioritate pe care am reuşit şi în negocierile cu celelalte partide să fie asumată de toată coaliţia: eliminarea acestei taxe, cu efectele benefice, în afară de faptul că nu se mai scot bani din buzunarele oamenilor, a transportatorilor şi că nu se mai stă la coadă pentru plătit taxa pe o parte. Sper că şi pe partea cealaltă.
Vreau să vorbesc şi cu colegii din partea bulgară, poate o facem împreună”
, a concluzionat ministrul Transporturilor.

Citeste si: Cele mai simple metode de a plăti taxa de pod din zona Fetești- Cernavodă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Acte necesare inmatriculare auto

Dan Barna răspunde nervos în stilul șefului CFR: 'Nu poți să trimiți autocare la 2 noaptea pe câmp'

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Vești proaste pentru cei care deţin un autovehicul vechi! Decizia care afectează 2 milioane de români

Vești proaste pentru șoferi! Ce trebuie să știe proprietarii de mașini vechi? Nouă regulă pentru RCA

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies