Vești proaste pentru cei care deţin un autovehicul vechi! Decizia care afectează 2 milioane de români

,
 autovehicul vechi
Vești proaste pentru cei care deţin un autovehicul vechi! [Sursa foto: PixaBay]

Curtea Europeană de Justiție a decis ca automobilele care nu mai pot circula pe șoselele din țară să aibă RCA până în momentul în care sunt radiate.


In articol:

2 milioane de români sunt buni de plată pentru mașinile foarte vechi pe care le dețin, chiar dacă automobilele nu mai pot circula pe șoselele din țară.

autvehicul vechi
Decizia care afectează 2 milioane de români[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Unde se pun semnele de începător auto și cât timp trebuie să le lași acolo

Câte maşini sunt înmatriculate în România?

Potrivit economica.net, aproape 2 milioane de români dețin mașini vechi pe care nu le mai folosesc, însă o dată cu decizia CJUE ar trebuie să le facă RCA. De asemenea, nu se mai poate folosi nici suspendarea RCA-ului, metodă folosită destul de des în România, în ultima vreme.

 În ceea ce privește cuprinderea în RCA, România are o problemă semnificativă. Ponderea mașinilor asigurate în totalul vehiculelor înmatriculate este, potrivit majorității estimărilor, sub nivelul impus de UE, adică 85%. Chiar aceste „rable”, vehicule foarte vechi și de cele mai multe ori nefolosite, coboară ponderea mașinilor cu RCA la un nivel mai redus decât ar trebui.

Citeste si: Vești proaste pentru șoferi! Ce trebuie să știe proprietarii de mașini vechi? Nouă regulă pentru RCA

La sfârșitul anului 2020, în România erau înmatriculate aproximativ 9,2 milioane de vehicule, însă dintre aceste în jur de 2 milioane sunt mai vechi de 20 de ani iar majoritatea nu mai sunt folosite în trafic.

Totuși, decizia CJUE impune ca și acestea să aibă RCA deoarece prezintă riscuri.

Calculele realizate de  economica.net  arată că aproximativ 70.000 de șoferi ar trebui să plătească din propriul buzunar reparațiile pentru daunele suferite, în situația în care nu au CASCO și nu îl dau în judecată pe celălalt șofer implicat în accident.

Proprietarii acestor mașini obișnuiesc să nu le mai înmatriculeze, însă CJUE consideră că ele prezintă totuși riscuri și trebuie să aibă RCA.

Calculator Impozit Auto 2021

Modalitatea de calcul a Impozitului Auto conform Art. 470 din Codul Fiscal: Impozitul pe mijlocul de transport se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a acestuia, prin înmulţirea fiecărei grupe de 200 cmc sau fracţiune din aceasta cu suma corespunzătoare din tabelul următor de mai jos.

Citeste si: Cand incepe Programul Rabla 2021? Iata ce schimbari vor fi fata de anul trecut!
Conform impozitauto.ro,

fiecare localitate isi stabileste independent, prin Hotarare a Consiliului Local suma corespunzatoare pentru fiecare 200 cm3, pentru fiecare categorie de mijloace de transport, precum si cotele de reducere pentru autovehicule Hibrid.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum a reusit o elevă să păcălească cu 40.000 de euro un bărbat cu 30 de ani mai învârstă decât ea. El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook și a crezut că este...

Daniel Funeriu: Sex vs Gen este turnesolul ideologic al PNL

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Vești proaste pentru românii care merg în această țară. Noi restricții au fost introduse. Circulația pe timp de noapte este interzisă

Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies