Vesti bune pentru romani! Se dau bani de la stat! Guvernul a aprobat un program de sustinere! Iata cine va putea sa obtina beneficiile!

,
Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei vine in sprijinul fermierilor care se ocupa de cultivarea usturoiului.[Sursa foto: unsplash.com]

Guvernul Romaniei a probat joi, 15 aprilie, un program prin care vor fi sustinuti anumiti fermieri din tara!


In articol:

Statul continua sa ii sprijine pe fermierii romani. Astfel, Guvernul a aprobat pe 15 aprilie 2021 un nou program de sustinere a anumitor fermieri din Romania, cu fonduri ce au fost deja alocate pentru acest an, in valoare de 3 milioane de euro.

Fermierii vor putea primi 3000 de euro/ha. Iata ce conditii vor trebui sa indeplineasca si pana cand se vor putea depune documentele justificative in vederea obtineri acestor beneficii.

Guvernul vine in ajutorul fermierilor romani care se ocupa de cultivarea usturoiului

Noul program de sustinere aprobat de catre Guvern se adreseaza fermierilor care se ocupa de cultivarea usturoiului, asta dupa ce in ultimii ani a scazut masiv productia de ustoroi in tara noastra. Acest program de sustinere consta intr-un ajutor de minimis pentru productia e usturoi de 3000 de euro/ha.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a transmis faptul ca pentru anul 2021, resursele financiare necesare aplicarii acestui program de ajutor sunt de maximum 15 milioane de lei.

ministerul agriculturii
Ministerul Agriculturii vine in sprijinul fermierilor romani.[Sursa foto: pixabay.com]

"În şedinţa Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre care modifică şi completează Hotărârea nr.

108/2019 pentru aprobarea schemei <<Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi>> precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia.

Valoarea ajutorului de minimis în lei care se acordă beneficiarilor în anul 2021 este de 3.000 euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021 sunt de maximum 15 milioane de lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 3,078 milioane de euro, care se asigură din bugetul  MADR  pe

acest an.", au transmis reprezentanţii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, potrivit capital.ro

Programul de sustinere a productiei de usturoi se desfasoara intre 2019 si 2021. Pentru anul acesta au fost deja stabilite de catre Ministerul Agriculturii si Dzvoltarii Rurale atat perioada de valorificare a productiei de usturoi, intre 15 iunie si 22 noimbrie 2021, cat si termenul limita pana cand se vor putea depune documentele justificative de catre fermieri: 29 noiembrie 2021.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români: ”Nu scad veniturile, ci cresc salariile lăsate mereu în urmă”

Citeste si: Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră! Cresc pensiile în 2021? Raluca Turcan a dat vestea în urmă cu puțin timp. Toți pensionarii trebuie să știe

Cristian Ghinea anunță că viitoarea lege a pensiilor va fi trimisă în Parlament anul viitor: 'Pensiile speciale sunt o ruşine'

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Pensia revoltătoare pe care Mirabela Dauer o are după 57 de ani de muncă

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies