Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români: ”Nu scad veniturile, ci cresc salariile lăsate mereu în urmă”

,
Raluca Turcan, despre veniturile din sectorul bugetar
Ministrul Muncii a anunțat creșterea salariilor[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Muncii vine cu vești importante pentru toți românii. Raluca Turcan a anunțat că veniturile nu vor scădea în 2021, însă salariile care au fost mereu lăsate în urmă vor crește anul acesta.


In articol:

Raluca Turcan a spus că memorandumul adoptat joi în ședința de guvern nu va afecta salariile din sectorul bugetar, așa cum au afirmat oponenții politici, ci va educe echitate și unitate în sistemul de salarizare.

Raluca Turcan, anunțul pe care toți românii îl așteptau

Raluca Turcan a declarat că scopul Guvernului și al Ministerului Muncii nu este de a tăia veniturile oamenilor, ci la mijloc se află o strategie a adversarilor politici care îi pot influența pe oamenii vizibil afectați de veniturile pe care le au. Ministrul Muncii a mai precizat că datoria ei este de a lămuri orice intoxicare din sistemul de salarizare, cu condița să i se solicite punctul de vedere.

Raluca Turcan, despre veniturile din sectorul bugetar
Raluca Turcan, vești bune pentru toți românii[Sursa foto: Facebook]

„Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Aceasta este o intoxicare care de obicei prinde, pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au. În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi oameni care din asta trăiesc, din intoxicare. Este datoria mea, ca ministru al Muncii, să lămuresc orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat.”,

a spus Ministrul Muncii.

Citeste si: Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile

Ministrul Muncii a precizat că în urma adoptării memorandumului nu se ia în calcul o scădere a veniturilor în România. Dimpotrivă, scopul acestui memorandum este de a crește salariile care au fost lăsate în urmă prin inechitățile din sistemul de salarizare.

”Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi în corelaţia cu eficienţa instituţiilor publice”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre veniturile din sectorul bugetar
Vor crește salariile care au fost lăsate în urmă[Sursa foto: PixaBay]

Toate ministerele vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a transmite punctele de vedere și propunerile pentru a completa legislația privind salarizarea în sectorul public. Scopul este de a elimina discrepanțele din actuala legislație aflată în vigoare.

”Prin Memorandumul adoptat astăzi în ședința de Guvern, am adoptat totodată principiile noii legi a salarizării din sectorul public:

-Reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului

de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare de 2.300 lei;
-Grile de salarizare pentru administrația locală;
-Sporuri plafonate la 20% din salariul de bază, la nivel individual;
Revizuirea sistemului de acordare a sporurilor:
– Sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea este aceeași, indiferent de funcția deținută, trebuie să se acorde în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată;

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Cresc pensiile în 2021? Raluca Turcan a dat vestea în urmă cu puțin timp. Toți pensionarii trebuie să știe

– În urma unei analize a sistemului de sporuri, vor fi menținute doar cele relevante.
– Spor de performanță lunar, pentru angajații cu rezultate deosebite.
NICIUN venit nu va scădea, prin aplicarea acestor principii! Dimpotrivă:
Vor crește acele salarii care au fost mult lăsate în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut;
Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă și vor fi în corelație cu eficiența instituțiilor publice.
Sporurile vor reflecta efortul deosebit sau performanța, ele nu vor mai fi doar o modalitate mascată de a crește salariile.
Nu trebuie inventate sporuri pentru a crește artificial venitul, ci trebuie un salariu de bază care să reflecte valoarea muncii.”, a mai spus Raluca Turcan, pe contul de Facebook.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile

Klaus Iohannis a dat semnalul la Congresul PNL: 'Nu există niciun motiv real pentru demisia premierului'

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT. Cu ce BĂRBAT a prins-o

Anunț de ultimă oră! Cresc pensiile în 2021? Raluca Turcan a dat vestea în urmă cu puțin timp. Toți pensionarii trebuie să știe

Decizie importanta luata in Parlament in privinta pensiilor calculate gresit! Cum vor recupera pansionarii banii pierduti?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies