Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile

,
Guvernul a decis acordarea unui stimulent în valoare de 1500 de lei
Guvernul a decis acordarea unui stimulent în valoare de 1500 de lei [Sursa foto: Instagram]

Vești bune pentru o mulțime de români. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat cine va putea primi un stimulent în valoare de 1,500 de lei în următoarea perioadă.


In articol:

Prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență (OUG) care a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului s-a decis acordarea unui stimulent în valoare de 1500 de lei din partea statului. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat ce condiții trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia sumei de bani.

Stimulent în valoare de 1500 de lei din partea statului. Cine va beneficia de această sumă de bani? 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vine cu vești bune pentru părinții care se întorc la muncă până când copilul împlinește vârsta de 6 luni. Cei care vor alege să se întoarcă la job înainte de termenul legal vor primi de la stat un stimulent în valoare de 1500 de lei, decizia fiind aprobată prin ordonanță de urgență. În cazul părinților care vor alege să rămână acasă atât cât prevede termenul legal, stimulentul va rămâne neschimbat, astfel că vor primi în continuare 650 de lei.

„Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500

de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinții aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani și, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.”,
a precizat Raluca Turcan, ministrul Muncii, potrivit Mediafax, citat de rfi.ro.

Citeste si: Decizie importanta luata in Parlament in privinta pensiilor calculate gresit! Cum vor recupera pansionarii banii pierduti?

Raluca Turcan, ministrul Muncii
Raluca Turcan, ministrul Muncii[Sursa foto: Facebook]

Decizia a fost luată de autorități pentru a veni în sprijinul părinților care își doresc să revină la locul de muncă mai devreme decât termenul legal stabilit.

Astfel, stimulentul acordat celor care revin la job înainte de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului este în valoare de 1500 de lei, sumă de bani calculată astfel încât să acopere o parte dintre nevoile financiare ale părinților.

Citeste si: Raluca Turcan, prima reacție după ce a fost fotografiată fără mască: "Consider că este corect, chiar dacă..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Gabriela Firea, cere demiterea Ralucăi Turcan! Fostul primar al Capitalei este de părere că Ministrul Muncii nu a respectat măsurile de protecție și a participat la petreceri...

Fondul Clasei nu mai există într-un oraș din România - Allen Coliban: Cererile profesorilor sunt intolerabile

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Raluca Turcan, declaratii neasteptate despre noi modificari la legea salarizarii! Ce se va intampla cu sporurile bugetarilor?

Care este cel mai mare salariu pe care îl poate câștiga un angajat plătit de stat în România. Raluca Turcanu a dezvăluit care este suma

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies