Raluca Turcan, declaratii neasteptate despre noi modificari la legea salarizarii! Ce se va intampla cu sporurile bugetarilor?

,
raluca turcan
Raluca Turcan a vorbit despre noi modificari ale legii salarizarii.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, intentioneaza sa modifice legea salarizarii in urmatoarea perioada.


In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a sustinut marti seara, in cadrul unei emisiuni TV, faptul ca sporurile ar trebui sa nu fie mai mari de 20% din nivelul salariului de baza si sa fie acordate categorie de angajati care muncesc la distante foarte mari sau in conditii extrem de periculoase si a doua categorie de sporuri sa fie motivationale.

"Avem sporuri create ca artificii ca să crească salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse în sumă fixă, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie să crească, pentru că au fost lăsați în urmă, să crească pe grila de salarizare, să crească salariul de bază. Nu trebuie să inventezi sporuri care mai de care mai năstrusnice, ci mai degrabă ajuți omul să aibă un salariu de bază mai mare." , a spus Raluca Turcan, potrivit digi24.ro 

raluca turcan
Raluca Turcan, declaratii despre noi modificari ce vor fi aduse la legea salarizarii.

Raluca Turcan, precizari importante privind noua lege a salarizarii!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a mentionat faptul ca unele categorii nu au fost incluse pe grila de salarizare si totodata a subliniat faptul ca au fost descoperite anumite neconcordante intre primarii in privinta grilei de salarizare, care trebuie neaparat rezolvate.

"Sunt unele categorii care nu au fost introduse pe grila de salarizare. Am primit de la autoritățile publice locale solicitarea să fie și ei introduși pe grilă, pentru că salarizarea din primării, de exemplu, se face raportat la salariul primarului. Avem anomalii în care salarii dintr-o primărie micuță sunt mai mari decât într-o primărie, reședință de județ, uneori chiar mai mari decât în administrația centrală, ceea ce este nefiresc.

Intenționăm ca în aceste principii de bază să vină fiecare minister de linie și să ne spună cum trebuie facută politica în domeniile pe care le coordonează. Eu, ca ministru al Muncii, nu pot să intru în detaliu cu viziunea în politica salarială în Sănătate. Nu am cum să știu cum trebuie gandită cel mai bine aceasta.", a mai adaugat Ministrul Muncii.

Raluca Turcan a mai mentionat si faptul ca isi doreste ca sporurile bugetarilor sa fie grupate in doua categorii: sporuri pentru cei care muncesc in conditii extreme si sporuri motivationale.

Si abia atunci cand se va recurge la aceast lucru, legea salarizarii va deveni unitara.
"Sporurile să fie strict pe două dimensiuni. O categorie de muncă extremă, cum ar fi munca la distanțe foarte mari sau în condiții extrem de periculoase și una care să fie de sporuri motivaționale. În felul acesta vom avea o lege a salarizării unitare", a mai declarat Ministrul Muncii, potrivit b1.ro

Cand va fi modificata legea salarizarii?

Potrivit precizarilor facute luna trecuta de catre Ministrului Muncii, Raluca Turcan noua lege a salarizarii ar urma sa fie modificata si adoptata intr-un an de zile.

ludovic orban
Ludovic Orban a vorbit despre ceea ce se va intampla cu sporurile bugetarilor.

Ludovic Orban, Presedintele Camerei Deputatilor, mentiona faptul ca ar fi de acord cu acordarea sporurilor de maxim 20% "raportat la cheltuielile de personal ale operatorului principal de credite, raportat individual la fiecare salariat, fie raportat la salariul minim sau salariul mediu brut, ca să fie un procent în sumă fixă", potrivit stirilekanald.ro

Citeste si: Veste şoc pentru aceşti români! Iata cine vor fi cei care vor ramane fara pensie! Ce precizari a facut Raluca Turcan!

Citeste si: Se schimbă salariul minim! Informația momentului pentru angajații din România. Decizia a fost luată oficial

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste şoc pentru aceşti români! Iata cine vor fi cei care vor ramane fara pensie! Ce precizari a facut Raluca Turcan!

Guvernul aruncă în joc un munte de bani: se schimbă planurile în aproape 400 de localități

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Se schimbă salariul minim! Informația momentului pentru angajații din România. Decizia a fost luată oficial

Pensii 2021: Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Mii de pensionari sunt afectați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies