Veste şoc pentru aceşti români! Iata cine vor fi cei care vor ramane fara pensie! Ce precizari a facut Raluca Turcan!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 03 mar 2021, 17:01
raluca turcan Foto(4)
Raluca Turcan a vorbit despre interzicerea cumulului pensiei cu salariu in sistemul de stat.

Unii dintre cetatenii romani vor fi nevoiti sa isi piarda pensiile! Guvernantii au anuntat ca vor da o lege in acest sens. Despre ce proiect este vorba?

Pandemia de coronavirus care afecteaza intreaga planeta de un an de zile, a declansat o puternica criza sanitara insa si una la nivel economic, ce tinde sa se acutizeze in viitorul apropiat, astfel ca multe state atat din Europa cat si din alte colturi ale Globului au recurs deja la diverse masuri pentru a nu se ajunge la prabusirea economiei.

Pandemia a lovit puternic si economia Romaniei, astfel ca guvernantii au inceput deja sa adopte o serie de masuri in acest sens.

O prima masura pentru evitarea prabusirii economiei se refera la interzicerea cumulului pensiei cu salariu la stat.
Ludovic Orban, fostul premier si actualul Sef al Camerei Deputatilor, a vorbit de curand despre proiectul de lege anuntat de Raluca Turcan, Ministrul Muncii, de a interzice cumularea pensiei cu salariul pentru angajatii din sistemul de stat.

"Daca ia decizia să se angajeze i se va suspenda plata pensiei, adică va primi salariul pentru funcția pe care o ocupă și îi va crește prin contribuțiile pe care le va plăti, i se vor lua în calcul contribuțiile suplimentare plătite pentru momentul în care redevine pensionar.

Consider că este un lucru drept. Nu cred că este normal ca un om care a fost polițist, de exemplu, să se pensioneze la 45 de ani. Nu mai zic de alții. Nu mi se pare just. Mi se pare corect în momentul în care un om vrea să-și reia activitatea trebuie să trăiască din salariu și să nu primească pensie odată cu reluarea activității. Evident, în sectorul public”,
a
subliniat Ludovic Orban.

Cand va fi aprobat proiectul anuntat de Raluca Turcan?

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a vorbit recent despre acest proiect pe care l-a numit "proiect-cheie", care se afla deja pe masa Guvernului. Aceasta a subliniat faptul ca proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, va fi finalizat in curand, fara insa sa mentioneze o data anume cand va intra in vigoare.


In ceea ce priveste posibilitatea ca profesorii pensionari sa fie remunerati cu ora, Raluca Turcan a specificat ca respectivul proiect de lege va include anumite masuri astfel incat sa nu se intample blocarea unor domenii importante precum educatia.

Vești bune pentru parinti! Guvernul a aprobat creștera alocațiilor pentru copii. Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

"Cât de curand! Proiectul este aproape finalizat. Mai avem consultări, astfel încât să fie constituțional și în același timp să nu creeze distorsiuni în economie. Rețineți că e vorba de mai mult decât cumulul pensie-salariu la stat", a mentionat Raluca Turcan, Ministrul Muncii, potrivit capital.ro

Citeste si: Este oficial! Ce se întâmplă cu impozitele în 2021! Ministrul Muncii a făcut anunțul despre bugetul de stat

Citeste si: Pensii 2021: Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Mii de pensionari sunt afectați

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies