Pensii 2021: Crește vârsta de pensionare în România! Anunțul făcut de Raluca Turcan

,
Raluca Turcan pensii
Crește vârsta de pensionare în România!

Vârsta de pensionare ar putea crește pentru o categorie de angajați din România. Declarația ministrului Muncii, Raluca Turcan, lămurește această posibilitate.


In articol:

Cei care așteaptă cu nerăbdare ziua în care se vor pensiona mai au de așteptat. Ministerul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat în cadrul unei emisiuni TV că ar putea să crească vârsta de pensionare în România. 

Raluca Turcan
Ministerul Muncii, Raluca Turcan

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru toată România! Florin Cîţu despre bugetul pe 2021

Crește vârsta de pensionare în România!

Duminică dimineață, în cadrul unei emisiuni TV, Raluca Turcan a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare în România și despre cumularea pensiei cu salariul.

Raluca Turcan a anunțat că vârsta de pensionare rămâne la 65 de ani, dar angajaţii din sistemul public pot opta ca după această vârstă să mai muncească până la 70 de ani, însă în această perioadă pensia nu va fi cumulată cu salariul de la stat, potrivit capital.ro.

Citeste si: Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern

"Vârsta de pensionare rămâne 65 de ani. Guvernul pregăteşte un proiect prin care angajaţi în sistemul public care îşi doresc să muncească mai mult să aibă opţiunea de a se pensiona la 70 de ani.

Vârsta standard de pensionare rămâne însă 65 de ani.

(…)Aceasta este o oportunitate pe care o acordăm în sistemul public ca după vârsta standard de pensionare, care este 65 de ani, să poată să muncească până la 70 de ani", a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a precizat că pensia nu va fi cumulată cu salariul.

"Dacă până acum puteai să faci acest lucru de la an la an cu acordul şefului de instituţie, în ceea ce era o sursă de abuz într-o formă sau alta, prin proiectul nostru de lege, în momentul în care ajungi la vârsta de pensionare şi optezi să te pensionezi la 70 de ani, contractul

tău de muncă merge mai departe. Nu intri şi în pensie", a explicat Raluca Turcan.

Citeste si: E oficial! Pensii înghețate, vouchere de vacanță și sporuri tăiate, transport gratuit eliminat pentru studenți

Raluca Turcana vorbit și despre magistraţii Curţii Constituţioale, care primesc şi pensie şi salariu:" Nu intenţionăm să facem excepţie. (…) Avem nişte constrângeri constituţionale şi anume sunt mandate definite prin Constituţie şi magistraţii propriu-zis ai Curţii Constituţionale, având mandat definit prin Constituţie, îşi vor păstra mandatul chiar şi după vârsta de pensionare, însă sistemul din instituţia Curţii Constituţionale se supune acestei legi."

În viitoarea şedinţă de Guvern, acest proiect de lege ar putea fi prezentat în primă lectură şi ar putea fi aprobat până la finalul actualei sesiuni parlamentare, potrivit Ralucăi Turcan.

 

Citește-ne pe
Citește și:

“Pensiile și alocațiile cresc de la 1 martie 2021”. Amendamentele PSD la proiectul bugetului

Bulanțul care arată DEZASTRUL pandemiei: Peste 4,1 milioane de persoane au murit în întreaga lume

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Cum se calculează pensiile militare în 2021. În funcție de vechime, spor și grad de risc

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în România? Ministrul Muncii, informații de ultimă oră: „În condiţii de criză economică...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies