Anunț de ultimă oră pentru toată România! Florin Cîţu despre bugetul pe 2021

,
Florin Citu
Proiectul de buget pentru 2021.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că plănuiește o serie de reforme în tot aparatul public şi în companiile de stat.


In articol:

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în acest an va urma o etapă de reformă pentru a putea fi făcute investiţii, reformă în tot aparatul public şi în companiile de stat, în sistemul de pensii, în sistemul de salarizare, a ANAF şi restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani.

Florin Citu
Florin Cîțu a anunțat o serie de reforme în cadrul companiilor de stat.

Citeste si: Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern

Florin Cîţu despre bugetul pe 2021

„Ce urmează în 2021? Reformă și investiții! (…) Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități). Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an.

Citeste si: E oficial! Pensii înghețate, vouchere de vacanță și sporuri tăiate, transport gratuit eliminat pentru studenți

Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani.

Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi. Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII! Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a scris Cîțu pe Facebook.

Provocările anului 2020

Totodată, premierul a trecut în revistă provocările pe care țara noastră le-a întâmpinat în 2020,

Am luat cele mai bune măsuri și am reușit, așa cum am promis, să evităm recesiunea tehnică.

1.4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest. Aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece economia globală.

Împreună am reușit să avem cea mai mare creștere economica din UE, în trimestrul IV, și astfel ne-am asigurat că romanii care au stat acasă au avut un loc de muncă la care să se întoarcă. În sectorul public, salariile au crescut, anul trecut, în medie cu 8% (în unele sectoare cu 25%), în timp ce în restul Europei cu doar 3%.

Salariile au fost plătite la timp, sporurile (multe fără sens) la fel. Costul cu cheltuielile de personal, în România reprezintă aproximativ 12% din PIB( media UE este de 10% din PIB). Acest cost s-a dublat în 4 ani de zile (perioada 2017-2020)”, a mai scris premierul.

Citeste si: Pensii 2021. Ce persoane pot ieși la pensie anul acesta

În ceea ce privește salariile din sectorul privat, premierul susține că în 2021, ele vor rămâne neschimbate, pentru că România se află încă într-o situație de criză.

El a mai adăugat că singura soluție este reforma.

„Anul acesta, toate estimările arată că, în sectorul privat, salariile rămân în majoritatea cazurilor neschimbate. Suntem încă în perioadă de criză. La începutul anului am luat decizia de a menține și veniturile din sectorul public la nivelul lunii decembrie 2020. Nu mai putem continua așa. Este nevoie de reformă!”, a mai subliniat prim-ministrul Florin Cîțu.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Indemnizații pentru persoane cu handicap, veterani și văduve în 2021. Cât sunt și cum se aprobă

Creşte incidenţa cheagurilor de sânge după vaccinul AstraZeneca - Marea Britanie anunţă 168 de cazuri grave

Irisha BATUTA MAR de un barbat! A fost hartuita! Ce s-a intamplat la Survivor Romania

Cum se calculează pensiile militare în 2021. În funcție de vechime, spor și grad de risc

“Pensiile și alocațiile cresc de la 1 martie 2021”. Amendamentele PSD la proiectul bugetului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies