Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern

Author: Marina Ionescu
Florin Citu, alături de șeful de partid, Ludovic Orban. Premierul va participa luni în Parlament la dezbaterea "Ora prim-ministrului"

Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Guvernul condus de Florin Cîţu a aprobat în şedinţa de luni legea bugetului de stat, urmând ca aceasta să ajungă la Parlament, pentru dezbaterea din Comisiile de specialitate. 

Citeste si: “Pensiile și alocațiile cresc de la 1 martie 2021”. Amendamentele PSD la proiectul bugetului

Proiectul legii bugetului de stat

 Ludovic Orban a anunțat la finalul ședinței Biroului Executiv (BEX) al PNL că senatorii și deputații liberali vor susține proiectul de lege a bugetului în forma adoptată de Guvern, adică nu vor depune amendamente în Parlament, potrivit Stirilekanald.ro.

În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu ”, a declarat luni Ludovic Orban.

Ședința de Guvern a avut loc după ce luni premierul Florin Cîţu a participat, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora prim-ministrului", la solicitarea PSD, care a propus tema dezbaterilor: Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

Citeste si: Cum se calculează pensiile militare în 2021. În funcție de vechime, spor și grad de risc

Conform Stirilekanald.ro, Orban a mai spus luni că proiectul de buget va ajunge în Parlament cel mai probabil marți, după adoptarea sa finală în ședința de Guvern de luni seară, programată pentru ora 19:00.

„  În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ.

Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament  ”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Declarațiile premierului Florin Cîțu 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor vor primi mai mulți bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021. În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi”, a anunţat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern organizate pentru acest scop.

„Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe”, a spus Cîțu, adăugând că mai mulți bani vor ajunge la sănătate și la transporturi.

Citeste si: Indemnizații pentru persoane cu handicap, veterani și văduve în 2021. Cât sunt și cum se aprobă

„Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din Fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200- 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi” , a explicat el.

„În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 mii de milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 (mii de, n.r.) milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

„Deficitul bugetului general consolidat e de 80 de mii de milioane de lei , nu s-a modificat nimic”, a mi spus el.

Cîțu a adăugat că proiectul de buget ar urma să ajungă în weekend la Parlament, pentru a fi votat.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea: Impozitarea contractelor part-time continuă și în 2023

„Depinde de Birourile reunite care va fi calendarul. Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”, a spus el.

Citeste si: Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în România? Ministrul Muncii, informații de ultimă oră: „În condiţii de criză economică...”

Întrebat dacă eventualele amendamente depuse de parlamentari ar putea duce la o creștere a deficitului, premierul a spus: „Nu cred ca trebuie sa depășim acest deficit, vom vedea atunci. Eu țin la acest deficit, este agreat în plan internațional”.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies