Este oficial! Ce se întâmplă cu impozitele în 2021! Ministrul Muncii a făcut anunțul despre bugetul de stat

,
Raluca Turcanu, impozite 2021
Raluca Turcanu, despre bugetul de stat și impozite în 2021

Ministrul Muncii, Raluca Turcanu, a făcut precizări în ceea ce privește bugetul de stat pe 2021. Aceasta a precizat că bugetul adoptat în plenul Parlamentului este unul curajos și orientat spre dezvoltare. Ce se va întâmpla cu impozitele în acest an?


In articol:

Raluca Turcanu a precizat într-o postare pe pagina sa de socializare că bugetul care a fost adoptat în ședința de marți este unul curajos și orientat spre dezvoltare.

De asemenea, ministrul a mai precizat și ce se va întâmpla cu impozitele în acest an.

Raluca Turcanu, bugetul de stat este unul curajos. Ce se va întâmpla cu impozitele în 2021

Bugetul de stat pentru 2021 este unul curajos și orientat spre dezvoltarea României, astfel are nevoie de o execuție bună, însoțită de reforme structurale reale, a scris Ministrul, Raluca Turcanu, pe Facebook.

”Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, orientat către dezvoltarea României. De aceea, are nevoie de o execuţie bună, însoţită de reforme structurale reale. La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, vom finaliza în cursul acestui an cele mai ample reforme în domeniul sistemului public de pensii, al sistemului de salarizare, al măsurilor de asistenţă socială şi al politicilor de ocupare”, a arătat ministrul Muncii.

Raluca Turcanu a mai subliniat că în plină criză sanitară și economică, bugetul general consolidat creşte la 444 miliarde de lei, cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2020 şi cu 75 miliarde de lei mai mult decât în 2019.

Citeste si: Bugetul de stat și cel al asigurărilor va fi dezbătut în ședința de astăzi. Când va avea loc votul final

Impozitele nu vor crește în acest an și nu vor fi introduse unele noi

Raluca Turcanu a mai precizat că în acest an impozitele nu vor crește, iar cele noi care vor fi introduse vor fi suportate de bugetul de stat stabilit pentru acest an.

”Bugetul de anul acesta acoperă toate obligaţiile financiare ale statului, nu introduce impozite noi şi nu le creşte pe cele existente şi este marcat de mai multe noutăţi absolute: este construit pe cel mai mare PIB din istorie, de 1.116,8

miliarde de lei, mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, pe o creştere economică de 4,3%, susţinută de investiţii şi fonduri europene şi pe o inflaţie medie anuală mică, de 2,4%; alocă 62 miliarde de lei pentru investiţii publice, cea mai mare valoare din ultimele trei decenii. 

Buget 2021
Plenul Parlamentului a decis

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru toată România! Florin Cîţu despre bugetul pe 2021

Toate proiectele majore de infrastructură au banii asiguraţi; asigură 87,47 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii – cel mai mare buget alocat în ultimele trei decenii, acoperind majorarea pentru tot anul 2021, necesarul de finanţare pentru majorarea pensiilor cu 14%; prevede 14,38 miliarde de lei pentru măsuri de combatere a efectelor pandemiei; suplimentează cu 1,9 miliarde de lei finanţarea măsurilor active pe piaţa muncii şi protejarea locurilor de muncă afectate de criza sanitară; nu introduce impozite şi taxe noi şi nici nu le majorează pe cele existente, protejând puterea de cumpărare a populaţiei”, a mai scris Raluca Turcan.

Plenul reunit la Parlament a adoptat, marți, proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. Proiectul a trecut în forma prezentată de Guvern. Nu au fost adoptate amendamente.

Bugetul general consolidat este construit pe un deficit estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Creşterea economică este estimată la 4,31%.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bugetul de stat și cel al asigurărilor va fi dezbătut în ședința de astăzi. Când va avea loc votul final

Cumetrii în justiție: Nașul din CSM își deleagă finul șef în DNA, în lipsa vechimii legale

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Pensii 2021: Crește vârsta de pensionare în România! Anunțul făcut de Raluca Turcan

Anunț de ultimă oră pentru toată România! Florin Cîţu despre bugetul pe 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies