Vești bune pentru români! Indiferent de locul în care ești angajat, primești 1.500 de lei! Iată condiția simplă pe care trebuie să o îndeplinești pentru a beneficia de ei

,
Bani

Vești bune pentru români! Indiferent de locul în care ești angajat, primești 1.500 de lei! Iată condiția simplă pe care trebuie să o îndeplinești pentru a beneficia de ei

[Sursa foto: PixaBay]

România vrea să recompenseze proaspeții părinți pe plan financiar, astfel că cei care vor dori să-și ia concediu pentru creștere copil, vor avea motivația să nu o facă și să revină la locul de muncă.


In articol:

De reținut este că stimulentul de inserţie se acordă potrivit prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările și completările ulterioare şi ale normelor metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit playtech.ro.

Ce trebuie să faci ca să primești cei 1.500 de lei de la stat

Bani

Ce trebuie să faci ca să primești cei 1.500 de lei de la stat

[Sursa foto: PixaBay]

În general, banii se dau începând cu data de la care se revine la muncp şi se oprește plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului, la cererea angajatului, pentru beneficiarii care au avut stabilit dreptul la indemnizaţie, dacă cererea este depusă în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la acea dată.

Citeste si: Hepatită la copii cu cauză necunoscută. România a raportat mai multe cazuri. Anunțul OMS: „Sunt în desfășurare investigații pentru a determina cauza”

Angajații care au parte de acest beneficiu sunt cei care îndeplinesc condiţiile de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului, cum ar fi oamenii care au realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, ori s-au aflat în perioade asimilate, pentru perioada de 12 luni în ultimii doi ani anteriori naşterii copilului sau, după caz, a datei în care s-a aprobat adopţia, a fost făcută încredinţarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela şi realizează venituri supuse impozitului pe venit până la vârsta de doi ani a copilului, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, relatează playtech.ro.

Potrivit legii, se dă un stimulent în valoare de 1.500 de lei, până la vârsta de doi ani. Banii reprezintă un ajutor pentru cei care tocmai au devenit părinți, astfel încât aceasta să reușească să facă față provocărilor financiare care apar când un nou membru se naște într-o familie.

Citeste si: Indemnizație creștere copil: Acte necesare și calcul

Firmele din România se confruntă cu o lipsă de forță de muncă, iar în momentul în care un angajat pleacă în concediu de creștere pentru copil, lucrurile devin și mai grele. Angajatorii sunt nevoiți să recruteze oameni noi pe perioade limitate de timp, lucru care nu e ușor pentru multe companii. Așadar, revenirea timpurie la muncă ajută piața muncii, sectorul privat, dar și persoana în cauză să se mențină activă și la curent cu evoluțiile profesionale din domeniul său de activitate, mai relatează playtech.ro.

Totuși, recompensa nu este obligatorie, astfel că, dacă există angajați care vor, totuși, concediu de creștere copil, pot refuza cei 1.500 de lei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

Gărzile Revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti / Iranienii se răzbună după ce grecii au reținut un petrolier iranian ca să îl predea SUA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Guvernul a decis! ANAF le dă acces polițiștilor la conturile bancare ale românilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies