Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

,
scoala online covid 19

Școală online în timpul Covid 19

[Sursa foto: pexels.com]

Bilanțul cazurilor de Covid 19 crește de la o zi la alta, iar toți părinții se așteaptă la trecerea la învățământul online.


In articol:

Cea mai importantă întrebare pe care și-o pun părinții este dacă vor putea sta acasă cu copiii atunci când școlile vor fi închise și se va învăța exclusiv online.

Toți părinții trebuie să știe că Guvernul va introduce și în acest an indemnizația Covid pentru părinții care vor sta acasă cu copiii în timp ce școlile vor fi închise.

„Eu am spus că ne dorim prezență fizică și voi face totul pentru a avea prezența fizică în anul 2021-2022. Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar părinții vor trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar – era o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era”, a declarat, marți, Florin Cîțu.

Premierul Cîțu a precizat că există resursele necesare pentru ca Guvernul să susțină în continuare această măsură, având în vedere că bilanțul cazurilor noi de Covid 19 crește de la o zi la zi.

"Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe motiv de COVID. Vorbim de părinții care nu sunt în telemuncă", a precizat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu

Florin Cîțu susține că sunt bani suficienți pentru indemnizația Covid 19 pentru părinți

Indemnizația Covid pentru părinți, care a fost introdusă în timpul pandemiei de Covid 19 și a fost în vigoare până la data de 30 iunie 2021, prevedea că un părinte angajat la stat sau la privat putea beneficia de o indemnizație de 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie, pentru perioada în care rămânea acasă cu copilul atât timp cât școlile și grădinițele erau închise.

În cazul în care școlile și grădinițele se vor închide din nou, lucru de anticipat având în vedere evoluția cazurilor de Covid 19, un părinte poate primi zile libere plătite numai dacă celelălat părinte nu beneficiază deja de acest drept. Măsura s-a aplicat și se va aplica în continuare și în cazul familiilor monoparentale.

Citeste si: Persoanele care au completat schema de vaccinare sunt scutite de carantină. Care este motivul

Bilanț coronavirus 24 septembrie 2021: Record de infectări

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116  cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări din acest an. Crește și numărul deceselor înregistrate la pacienți COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind 145 de decese constatate la pacienți infectați cu noul coronavirus. La ATI sunt internați cu Covid 19 1.116 pacienți.

Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.180.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 514 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.093.151 de pacienți au fost declarați vindecați.

Numeroase județe au intrat în scenariul roșu, depășind rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Este și cazul municipiului București și a județului de lângă Capitală, județul Ilfov. În București rata de infectare ajungea, vineri dimineață, la 3,77 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență din Ilfov este înregistrată în Afumați, unde rata de infectare ajungea la 6,29 la mia de locuitori.

Citeste si: Cum se descarcă certificatul digital COVID? Iată pașii pe care trebuie să-i urmați

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vaccinarea devine obligatorie în România! Florin Cîțu a făcut anunțul :”Va fi introdusă zilele astea...”

Rusia primește un nou avertisment! UE și NATO s-au angajat să acționeze 'mână în mână' împotriva amenințărilor 'hibride'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. România a intra în zona galbenă

Tocmai acum s-a aflat! Vaccinul Pfizer are efecte adverse?! Iată ce se poate întâmpla

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies