Vestea momentului pentru elevi! Se întorc la școală din toamnă?! Ministrul Educației: "Vă răspund foarte clar..."

,
Elevi
Elevii se intorc fizic la scoala din septembrie.[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpreanu, este perfect convins că elevii vor merge din toamnă la școală, fără scenarii de funcţionare.


In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine deschiderea anului şcolar 2021-2022 cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii în cazul în care rata de infectare din localităţi crește.

elevi
Sorin Cimpeanu este optimis in ceea ce priveste valul patru al pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Reguli pentru revenirea la școală. Cum se desfășoară orele din toamnă. Anunțul ministrului Sănătății: "Elevii nevaccinaţi..."

Deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică pentru toţi elevii

Cîmpeanu a mărturisit că nu este de acord cu obligativitatea vaccinării, însă susține ideea transformării unor cabinete medicale şcolare în centre de vaccinare anti-COVID, în funcţie de specificul şcolii şi de situaţia din fiecare unitate şcolară.  

Când a fost întrebat dacă se poate pune problema testării obligatorii a profesorilor, ministrul a răspuns: "Atât cât am în limitele de competenţă(...) pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie.(...) În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de

clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta în evoluţia epidemiologică.

Deşi susţin în modul cel mai hotărât importanţa şi avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativităţii.", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: ANUNȚUL momentului. Ce se va întâmpla din toamnă cu profesorii nevaccinați?

În ceea ce priveşte testarea pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, ministrul Sorin Cîmpeanu a arătat că

susţine" importanţa testării cel puţin în cazurile în care apar simptome", spunând că testarea este "o datorie a statului, nu a angajatului care prezintă simptome".

Totodată, ministrul a declarat că a stabilit o întâlnire pentru marţea viitoare cu Consiliul Naţional al Elevilor, iar miercuri, săptămâna aceasta se va întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi.

Mai mult, Sorin Cîmpeanu va vorbi cu sindicatele din educaţie, dar şi cu experţi în educaţie, pe marginea unui pachet legislativ care să fie lansat în dezbatere publică începând din octombrie, potrivit news.ro.

"Nevoia de predictibilitate este o nevoie firească a sistemului de învăţământ, alături de nevoia de schimbare. Nu este simplu să păstrezi echilibrul între nevoia de schimbare şi nevoia de predictibilitate, dar prin consultări vă asigur că acest lucru se va realiza”, a conchis Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Se schimbă regulile în magazine! Ce va apărea lângă prețul redus al produselor. Se aplică din 2022

Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies