Reguli pentru revenirea la școală. Cum se desfășoară orele din toamnă. Anunțul ministrului Sănătății: "Elevii nevaccinaţi..."

,

Din toamnă, elevii se vor reîntoarce în şcoli în format fizic. Astfel, aceștia trebuie să respecte noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului.


In articol:

Autoritățile au stabilit anumite reguli de care elevii și profesorii trebuie să țină cont din toamnă, pentru a se asigura că se protejează și îi protejează pe ceilalți.

Citeste si: AFLĂ: REZULTATE admitere liceu 2021. Când se afișează rezultatele repartizării computerizate 2021?

Noi restricții în școli

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a explicat modul în care elevii şi profesorii din România vor reveni la cursurile cu prezenţă fizică din toamnă. Astfel, dacă pandemia continuă să provoace probleme, elevii și profesorii trebuie să fie atenți la tot ce fac.

Mihăilă spune căîncă nu s-au decis noile măsuri, dar este posibilă implementarea unor noi restricții dacă situația se agravează. Din toamnă, elevii vor fi nevoiţi să poarte măştile de protecţie și să țină cont de distanțarea fizică sau de regulile de igienă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Citeste si:// CALENDAR BAC 2021, sesiunea de toamnă// Când încep înscrierile pentru examenul de BACALAUREAT?

“E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor.

În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli.

În acest moment, pentru elevii nevaccinaţi nu am gândit alte măsuri, decât cele generale legate de purtatul măştii şi de măsura de igienă”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Ministrul Educației râde de elevii care au depus plângere penală împotriva sa

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a ironizat pe elevii care au depus plângere penală împotriva lui, spunând că îşi cere scuze acelora care nu au ştiut să sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală, dar nu au putut să deconteze transportul, potrivit Protv.ro.

Citeste si: Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: "În funcţie de evoluţia epidemiologică..."

“Elevii sunt în vacanţă, cum foarte corect ați precizat.

Îmi cer scuze acelor elevi care n-au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. Dacă asta a fost o problemă(...) Nu dau vina pe elevi, nu dau vina pe elevi(...) Naveta se decontează pe perioada de cursuri. Aşa a fost întotdeauna, aşa spune legea. Perioada de cursuri s-a încheiat, sunt în vacanţă.(...) Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola.
Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale. Sunt perfect de acord, n-am nicio problemă. Însă după ce termină cu plângeri penale și de demolat tot ce și-au propus să demoleze, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim în sistemul de educație pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă.”,
a precizat ministrul.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Se schimbă regulile în magazine! Ce va apărea lângă prețul redus al produselor. Se aplică din 2022

Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies