Tocmai acum s-a aflat! Elevii de nota 10 primesc bani de la stat. Cât de mare este suma

,
Bani pentru elevi
Elevii de nota 10 primesc bani de la stat.[Sursa foto: PixaBay]

Tinerii care au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor avea primi bani de la stat.


In articol:

Elevii care au dat examenul de Bacalaureat sau au participat la Evaluarea Națională și au obținut media 10 vor fi premiați cu sume de bani. 

Bani pentru elevi
Bani pentru elevii de nota 10[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Se dau mai muți bani de la stat pentru acești români. Klaus Iohannis a semnat decretul

Bani pentru elevii de nota 10

Ministerul Educației și Cercetării a hotărât să premieze elevii de 10 de la examenele naționale. Banii vor fi acordați diferențiat între absolvenții de clasa a VIII-a și cei de liceu.

Astfel, cei cu media 10 la Evaluarea Națională vor primi câte 1.000 de lei, iar elevii cu 10 la examenul de bacalureat vor primi 3.000 de lei. 

Citeste si: Anunțul momentului pentru români! Se dau mai mulți bani la pensii pentru aceste persoane

În anul 2021, un număr de 163 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (146 la examenul național bacalaureat și 17 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2021, iar 132 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la evaluarea națională.

Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită  evidențiată, stimulată și celebrată ”, se arată în nota de fundamentarea hotărârii.

Suma totală alocată pentru absolvenții de liceu eminenți este de 489.000 de lei, iar cea pentru absolvenții de gimnaziu este de 132.000 de lei. Astfel, între cei 295 de elevi de 10 va fi împărțită o sumă echivalentă cu 124.000 de euro.

Citeste si: Se dau sute de mii de euro de la stat. E un ajutor, dar trebuie să îndeplinești următoarele condiții

Deși suma este mică raportată la numărul mare de beneficiari, guvernanții speră că premiile îi vor determina pe cei mai buni elevi să rămână în țară, potrivit evaluării impactului social al măsurii.

Recunoașterea și stimularea înaltei performanțe obținute de absolvenți la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și la examenul național de bacalaureat au impact asupra statutului socio-profesional al celor implicați, sporind interesul pentru educație, cultură și cercetare în contextul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere. Indirect, contribuie la păstrarea resursei umane de valoare în interiorul țării ”, se spune în documentul citat.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

Miron Mitrea, critici dure după Congresul PNL: 'Iohannis a câștigat alegerile din PNL cu omul cel mai servil. M-a izbit lașitatea liberalilor'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Vaccinarea devine obligatorie în România! Florin Cîțu a făcut anunțul :”Va fi introdusă zilele astea...”

Cum se descarcă certificatul digital COVID? Iată pașii pe care trebuie să-i urmați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies