Ce spune Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 in Romania?

,
a treia doza de vaccin anti-covid-19
Medicul Andrei Baciu a facut cateva precizari importante despre posibila efectuare a celei de-a treia doze de vaccin anti-coronavirus[Sursa foto: unsplash.com]

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a facut cateva precizari cu privire la posibila administrare a celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.


In articol:

In prezent, autoritatile din tara noastra urmaresc indeaproape hotararile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si ale altor organizatii internationale din domeniul sanatatii in legatura cu o posibila efectuare a unei celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, insa pana acum sunt putine informatii care sa dovedeasca

stiintific o astfel de masura, potrivit declaratiilor secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, pentru DIGI 24.

Andrei Baciu, precizari importante despre o posibila administrare a celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu a facut recent cateva declaratii cu privire la o posibila administrare a celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Acesta a subliniat faptul ca deocamdata nu se ia in calcul o astfel de decizie, in tara noastra, pana cand nu se va primi o aprobare din partea OMS.

"Noi discutăm. În momentul de față, nu există date din practica din lumea reală, cum se spune, care să genereze astfel de decizie la nivel internațional. Noi ne aliniem întotdeauna cu deciziile luate de OMS și de celalalte foruri internaționale",

a declarat Andrei Baciu, potrivit digi24.ro

Secretarul de stat, Andrei Baciu, a precizat si faptul ca in clipa in care se va lua o hotarare la nivel mondial in privinta efectuarii celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, atunci se va semna un contract la nivel european. In prezent, Comisia Europeana a semnat un contract cu compania Pfizer BioNTech pentru 1,8 miliarde de doze, ceea ce inseamna ca accesul la vaccin nu va mai fi ingradit.

Citeste si: De ce ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid-19? Medicul Radu Țincu a dezvăluit principalele motive: „Această a treia doză va...”

Andrei Baciu a precizat ca in prezent se ia in calcul o posibila adaptare a vaccinului la tulpina Beta

Totodata Andrei Baciu a mai subliniat si faptul ca in prezent se ia in considerare o posibila adaptare a vaccinului anti-COVID la tulpina Beta.

"Spre deosebire de tulpina Delta, tulpina Beta este este mai puțin contagioasă, însă are o capacitate mai mare de a „păcăli” sistemul imun, cu alte cuvinte, vaccinul este mai puțin eficient asupra tulpinii Beta (cea descoperita inițial în Africa de Sud- n.r.) decât asupra tulpinii Delta (descoperita în India și care este dominantă acum în Europa- n.r.).
Astfel, s-ar putea să existe la un moment dat un vaccin adaptat pentru tulpini emergente și în acest caz s-ar putea vorbi despre o a treia doză.
Deci, se lucrează la aceste variante din punct de vedere științific, administrativ, comercial. N-o să mai fim nepregătiți, avem o soluție științifică și se fac toate demersurile, astfel încât, dacă va fi nevoie să putem acționa pe loc și să salvăm cât mai multe vieți", a mai declarat Andrei Baciu.

Citeste si: Vestea momentului! Este sau nu necesară a treia doză de vaccin? Specialiștii au dat verdictul

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Valeriu Gheorghiță, grav semnal de alarmă privind pandemia de Covid 19! Câte cazuri de coronavirus ar putea avea în septembrie România!

Epidemiologul Octavian Jurma vorbește din nou de 'Lombardia', în România. Cum ne putem proteja în valul 4

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români

Florin Cîțu, anunțul momentului despre restricții: „Nu scăpăm de mască!” Ce se întâmplă de la 1 august?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies