Valeriu Gheorghiță, grav semnal de alarmă privind pandemia de Covid 19! Câte cazuri de coronavirus ar putea avea în septembrie România!

,
Valeriu Gheorghiță despre Covid 19
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campanie de vaccinare contra Covid 19[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Coordonatorul campaniei de vaccinare contra Covid 19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a tras un important semnal de alarmă privind pandemia.


In articol:

Campania de vaccinare contra Covid 19 a încetinit în România în ultima perioadă. Țara noastră are până în momentul de față 4.5 milioane de persoane vaccinate cu schema completă contra Covid 19.

Valul 4 al pandemiei de Covid 19 a apărut deja în câteva țări și s-ar părea că e doar o problemă de timp până când va ajunge și în țara noastră.

Momentan, cifrele privind cazurile noi de Covid 19 stau bine, însă coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a transmis un avertisment serios. Valeriu Gheorghiță estimează că am putea avea 1.500 de cazuri noi pe zi de Covid 19 în România în luna septembrie a acestui an.

”Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare.

Avem încă suficient timp ca până la acel moment să creștem numărul de persoane vaccinate, să recuperăm din acest deficit, însă toate aceste lucruri țin de noi. Ține de fiecare, așa cum își estimează riscul de îmbolnăvire, însă în ceea ce privește vaccinarea COVID-19, trebuie să luăm în calcul nu doar protejarea sănătății noastre, ci și a celor din jurul nostru.

E posibil ca numărul de cazuri să fie mai mic, e posibil să fie mai mare, în funcție de ceea ce facem în perioada următoare. Dacă ne vom vaccina în număr mai mare, consecințele din punct de vedere al impactului pandemiei vor fi mult mai mici”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Valeriu Gheorghiță vorbește despre o a treia doză de vaccin

Mai multe țări iau în calcul să vaccineze populația cu o a treia doză de vaccin, iar col. dr. Valeriu Gheorghiță, care conduce campania de vaccinare contra Covid 19 în țara noastră, a vorbit despre posibilitatea ca românii să se vaccineze și ei cu a treia doză de vaccin contra SarS- Cov 2.

”E un aspect pe care îl analizăm. Așteptăm mai multe date științifice, care e recomandare FDA și ce se întâmplă la nivel european. Această decizie trebuie fundamentată științific”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 78 de  cazuri noi de COVID-19  din 24.741 de teste efectuate, bilanț în scădere față de cel de ieri, când s-au raportat 102 cazuri noi de coronavirus. Alte 4 decese cauzate de SarS-Cov2 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.953 de cazuri de  persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

ANUNȚUL momentului! Alexandru Rafila, informații de ultimă oră despre valul patru de coronavirus: „Va aduce cazuri grave și...”

Video | Mișcare ciudată a lui Putin: De urgență la Kremlin la miezul nopții

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

ANUNȚUL care îi afectează pe turiștii care îsi planificaseră o vacanță în Franța! Noi restricții și condiții de calatorie au fost introduse în Hexagon, după intrarea în al...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies