Varianta Delta, multe decese și spitalizări! INSP, avertisment dur: „Reimpunerea restricțiilor...”

,
Coronavirus romania
Tulpina Delta ar putea deveni dominantă și în România[Sursa foto: PixaBay]

Cea mai recenta variantă a Coronavirusului, varianta Delta, se transmite mult mai ușor și ar putea provoca în România o situație epidemiologică gravă, cu un număr mare de decese și spitalizări, din cauza ratei mici de vaccinare a populației. Iată la ce să ne așteptăm!


In articol:

Institutul Național pentru Sănătate Publică  atrage atenția, conform unui raport din data de 14 iulie a anului curent, faptul că nu s-ar exclude posibilitatea reimpunerii restricțiilor, inclusiv la nivel național. 

La momentul actual, datele despre transmiterea acestei variante a Coronavirusului se bazează cu precădere pe datele colectate și studiile din Marea Britanie. 

Ce se întâmplă în Marea Britanie din cauza coronavirusului?

Se pare că acest val al pandemiei se diferențiază prin faptul că  noile cazuri confirmate se constată cu precădere în rândul populației mai tinere, iar numărul de decese nu este atât de ridicat ca în valurile anterioare cu care Regatul Unit s-a confruntat în pandemie.  Acest lucru se datorează ratei semnificative de vaccinare în rândul grupelor de vârstă la risc (peste 60 de ani).

În schimb, în România, nu poate fi vorba de același lucru, deoarece există „o diferența semnificativă” a nivelurilor de acoperire vaccinală la grupele de vârstă la risc între Marea Britanie și România, astfel încât „ acest tablou cu un număr de decese mai mic decât în valurile anterioare este posibil să nu se materializeze în cazul nostru”, atrage atenția INSP. 

În comparație cu variantele inițiale ale virusului, varianta Delta are o mai mare rată de transmisibilitate.

Totodată, există varianta potrivit căreia persoanele care au făcut deja COVID-19 să nu fie suficient protejate de această variantă nouă a virusului. Atât vaccinul Pfizer, Moderna și Astra Zeneca au o eficacitate înaltă în condițiile administrării ambelor doze împotriva acestui tip de virus.

„Există unele dovezi experimentale ale evitării imunității naturale câștigate în urma infectării cu variantele precedente, dar datele epidemiologice sunt insuficiente”, anunță INSP.

„Aceste aspecte duc la o mare incertitudine cu privire la posibilă traiectorie epidemică viitoare. Scenariul principal de luat în considerare ar fi cel care arată că următorul val epidemic cu tulpina delta va fi unul substanțial în ceea ce privește infecțiile și spitalizările , a mai adăugat INSP.

Citeste si: ANUNȚUL momentului! Alexandru Rafila, informații de ultimă oră despre valul patru de coronavirus: „Va aduce cazuri grave și...”

valul 4 coronavirus
INSP a anunțat că ar putea fi impuse din nou restrictii[Sursa foto: PixaBay]

Ce anunț a făcut INSP despre restricții?

Întrucât campania de vaccinare nu decurge conform planurilor, iar un număr considerabil de oameni rămân nevaccinați în România, este necesar că unele restricții să rămână în vigoare în continuare. Printre cele mai necesare ar fi obligativitatea purtării măștii de protecție în zone aglomerate, piețe, magazine, transport în comun. În ceea ce privește restricțiile la întoarcerea din călătoriile internaționale INSP anunță: „ Decizia de renunțare la ele vor depinde de imaginea epidemiologică internațională și internă, de prevalența și localizarea oricăror variante de îngrijorare, eficacitatea vaccinurilor asupra acestor variante și impactul variantelor asupra transmisibilității, spitalizărilor și deceselor, precum și de progresul campaniilor de vaccinare atât la nivel național, cât și internățional”.

În România au fost înregistrate până acum patru decese din cauza variantei Delta. Numărul infecțiilor cu varianta Delta a coronavirusului, descoperită inițial în India, a ajuns la 101 în România, potrivit datelor disponibile până marți, 20 iulie 2021, potrivit Digi24.

Citeste si: Horoscop zilnic sâmbătă, 24 iulie 2021. O zodie va purta o discuție aprinsă astăzi. Scorpionii, neînțelegeri pornite de la bani

 

Citește-ne pe

Citește și:

ANUNȚUL momentului! Alexandru Rafila, informații de ultimă oră despre valul patru de coronavirus: „Va aduce cazuri grave și...”

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Anuntul ingrijorator transmis de autoritati! Un nou VIRUS ce provoaca o boala infectioasa rara a fost depistat la un pacient din Neamt! Care sunt principalele simptome?

ANUNȚUL care îi afectează pe turiștii care îsi planificaseră o vacanță în Franța! Noi restricții și condiții de calatorie au fost introduse în Hexagon, după intrarea în al...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies