Vestea momentului! Este sau nu necesară a treia doză de vaccin? Specialiștii au dat verdictul

,
 Este sau nu necesară a treia doză de vaccin?
A treia doza de vaccin [Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii au dat verdictul în ceea ce privește necesitatea administrării celei de-a treia doză de vaccin. Reprezentanții Pfizer sunt de părere că persoanele imunizate cu acest ser vor trebui să-și administreze și a treia doză, însă Centrul pentru Prevenuirea și Combaterea Bolilor îi contrazice.


In articol:

Se dă o adevarată luptă de decizie între reprezentanții Pfizer, care sunt de părere că persoanele care și-au administrat serul produs de ei trebuie să facă și a treia doză până în toamnă, și  Centrul pentru Prevenuirea și Combaterea Bolilor, care nu este de acord.

Este necesară și a treia doză de vaccin?

CEO-ul Pfizer Albert Burla a precizat că există posibilitatea ca unii dintre cei care s-au vaccinat mai devreme să aibă nevoie și de o doză suplimentară chiar din septembrie sau la 8-12 luni după ce și-au administrat prima doză. Totodată, acesta a spcificat că aceste predicții sunt preliminare. 

 Este sau nu necesară a treia doză de vaccin?
Reprezentantii Pfizer, despre a treia doza [Sursa foto: PixaBay]

În acest moment Pfizer dezvoltă două strategii diferite de rapel. Mai exact, acestea sunt a treia doză de 30 mg din vaccinul său actual și o doză actualizată care vizează mutația Beta a coronavirus, care a apărut în Africa de Sud. Compania așteaptă primele date despre imunogenitate pentru ambele studii încă din iulie.

Reprezentanții Pfizer sunt de părere că rapeul va fi necesar: ”pe măsură ce concentrația în sânge a anticorpilor scade, pentru a se asigura că populația sa nu poate purta virusul și astfel epidemia se poate stinge mai repede”.

Centrul pentru Prevenuirea și Combaterea Bolilor nu recomandă această practică de imunizare. Un rapel va fi necesar doar în cazul în care se va dovedi scăderea eficacității, nu doar un răspuns în scăderea aticorpilor, au precizat experții. Totodată, rapelul va fi necesar doar în cazul unei variante asupra căruia să nu aibă efect vaccinul.

Citeste si: Ne pregătim de valul 4! Valeriu Gheorghiță, vești proaste pentru români: „Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri...”

Contradicții asupra celei de-a treia doză de vaccin

Până la acest moment, studiile nu arată că ar fi nevoie de administrarea celei de-a treia doze, au precizat experții. Însă, acest lucru nu demonstrează că o a treia doză nu va fi necesară la un moment dat.

 Este sau nu necesară a treia doză de vaccin?
Vaccin Pfizer, a treia doza[Sursa foto: PixaBay]

”Deocamdată, se pare că, dacă se acceptă concluzia ACIP, intensificarea frecventă ar fi recomandată numai pentru grupurile cu risc special (vârstnici, imun-suprimate) sau dacă aflăm că boala simptomatică urmează rapid scăderii anticorpilor, ceea ce este mai puțin probabil” au

precizat analiștii de la Bernstein într-un raport, scris de Fierce Pharma.

Reprezentanții Pfizer au precizat că o a treia doză de vaccin va fi necesară atâta timp cât răspândirea virsului Covid-19 nu va fi redusă.

Citeste si: Românii pot beneficia de imunitate pe viață împotriva Covid-19. Alexandru Rafila a dezvăluit toate detaliile

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ne pregătim de valul 4! Valeriu Gheorghiță, vești proaste pentru români: „Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri...”

VIDEO | Purtărorul de cuvânt al USR îngroapă Guvernul Ciucă: Negocierile NU se pot finaliza înainte de termenul constituțional

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta

Un nou vaccin împotriva Covid-19. Țara care deja testează serul de imunizare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies