ANUNȚUL momentului. Ce se va întâmpla din toamnă cu profesorii nevaccinați?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 iul 2022, 12:15
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre profesorii nevaccinați
Sursa: Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre ce se va întâmpla din toamnă cu profesorii nevaccinați. Ce anunț a făcut?

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul momentului despre profesorii nevaccinați. Ce discuții au loc la nivelul Ministerului Educației? Primele informații despre modul în care se vor desfășura orele începând din această toamnă.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț oficial despre profesorii nevaccinați

Ministrul Educației a vorbit din nou despre situația profesorilor nevaccinați și despre ce se va întâmpla cu ei din toamnă, atunci când se dorește reluarea cursurilor cu toți elevii în sălile de curs.

Întrebat dacă profesorii vor fi obligați să se vaccineze începând din această toamnă, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este adeptul obligativității, însă este de părere că cei care activează în sistemul educațional trebuie să înțeleagă importanța vaccinării. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că, în cazul profesorilor nevaccinați, este luată în calcul și varianta testării periodice în școli. Această idee este analizată la nivelul Ministerului Educației, astfel că în momentul de față nu a fost luată încă o decizie în acest sens. 

Citeste si: ANUNȚUL care starneste ingrijorare in randul tuturor romanilor! Adrian Streinu Cercel a lansat un avertisment important! "Valul 4 a inceput deja. El se va amplifica la sfarsit de august"

„Acest proces trebuie să continue (n.r vaccinarea profesorilor), pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala

le-a suferit deja. Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.
Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie.”, 
a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Cîmpeanu a precizat că profesorii nevaccinați ar putea susține cursuri în școli în continuare și că se caută soluții în acest sens, acesta fiind motivul pentru care ideea testării acestora este una luată în calcul.

Ministrul Educației a subliniat că 60% din personalul din școli este deja vaccinat și că sunt purtate în continuare discuții pentru a-i determina și pe restul să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

Specialiștii atrag în continuare atenția că vaccinul anti-Covid-19  este foarte important pentru a preveni un val 4 al pandemiei care deja a fost anunțat pentru această toamnă. Varianta delta a coronavirusului este considerată mult mai contagioasă, motiv pentru care specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la importanța vaccinării.

Citeste si: ANUNȚUL momentului! Alexandru Rafila, informații de ultimă oră despre valul patru de coronavirus: „Va aduce cazuri grave și...”

 


Spiritele nu par să se calmeze deloc între Roberta și Sebastian. Deși s-au întâlnit, inițial, pentru a vorbi despre punctul în care se află, în prezent, cei doi au început un nou scandal.