Veste mare pentru elevi! Ministerul Educatiei va distrubui 74.000 de laptopuri pentru scoli

,

Ministerul Educaţiei pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri, pentru peste 1.100 de licee, pe lângă cele 250.000 de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate


In articol:

Ministerul Educaţiei pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri, pentru peste 1.100 de licee, pe lângă cele 250.000 de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate, a declarat, miercuri seară, ministrul Monica Anisie.

Ministerul Educatiei va distrubui 74.000 de laptopuri pentru scoli

La momentul acesta, Guvernul României a alocat banii necesari pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete, tocmai pentru acei copii din mediile defavorizate. Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. Prin urmare, aşteptăm ca achiziţia să fie definitivată de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate”, a afirmat Monica Anisie, la Antena 3.

Ea a spus că termenul de livrare prevăzut în caietul de sarcini este 10 septembrie.

În acelaşi timp, trebuie să ne uităm şi la faptul că, în această perioadă, foarte mulţi primari s-au organizat şi au achiziţionat echipamente electronice pentru copii. De exemplu, la Cluj au fost achiziţionate tablete pentru toţi elevii. În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei (…) pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri, pentru peste 1.100 de licee. Prin urmare, achiziţie pentru liceu, achiziţie pentru copiii din mediile defavorizate – 250.000 de tablete, dincolo 74.000 de laptopuri, ne preocupă, pentru ca în septembrie să începem şcoala, noi ne dorim în sala de curs, dar dacă situaţia epidemiologică o impune, să putem folosi ca alternativă învăţământul online”, a adăugat ministurl Educaţiei.

Citeste si: Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"

Citeste si: Protest in fata Guvernului! Reprezentatii elevilor cer solutii concrete pentru noul an scolar 2020-2021! Iata care ar fi scenariul pe care ei l-ar accepta!

Potrivit lui Anisie, Ministerul Educaţiei a prevăzut în caietul de sarcini achiziţionarea acestor echipamente şi cu conexiune la internet.

Deci operatorii care vor câştiga acea achiziţie trebuie să-şi assume că şi conexiunea la internet este asigurată”, a susţinut Anisie.

Ministerul Educaţiei anunţa, în 9 iulie, că prin Hotărârea de Guvern nr. 370/2020 a fost alocată suma de 150 milioane de lei pentru achiziţia de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate, fiind desemnat Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) pentru realizarea achiziţiei acestora. ONAC a demarat o serie de consultări de piaţă, cu scopul de a avea o imagine a capacităţii de producţie şi livrare a dispozitivelor electronice, în contextul pandemiei de COVID-19. Ca urmare a consultării pieţei au fost definitivate specificaţiile tehnice ale dispozitivelor electronice. Ulterior, documentaţia aferentă a fost supusă avizării Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informaţională, primind aviz pozitiv în 23 iunie.

Citeste si: Cand vor primi elevii tabletele promise pentru scoala online? Raluca Turcan: "Daca nu sunt contestatii..."

Citeste si: Este oficial! Incepe scoala si copiii merg la clase. Klaus Iohannis a anuntat cum se va desfasuta noul an scolar

 

Citește și:

Bia Rus a ingenunchiat concurenta cu momentul ei din aceasta seara, de la “Bravo, ai stil! Celebrities”: “Este cel mai bun moment de-al tau!”

Liviu Teodorescu, destainuiri in emisiunea „Invitatul de 12”, de la Radio Impuls, moderata de Cosmin Cernat: "Tin minte ca eram cu o floare mare in mana..."

Horațiu Mălăele, confirmat cu Covid-19! Care este starea de sănătate a actorului de 68 de ani

Weekend de neuitat in Covasna, tinutul apelor tamaduitoare si al locurilor de poveste

„Nemilosul Istanbul” are premiera miercuri, 7 octombrie, la ora 20:00. Serialul va putea fi urmarit trei zile pe saptamana, de miercuri pana vineri, la Kanal D!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies