Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"

,

Patru asociaţii de elevi nu sunt de acord cu noile măsuri anunţate de autorităţi privind redeschiderea şcolilor.


In articol:

Patru asociaţii de elevi- Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) – nu sunt de acord cu noile măsuri anunţate de autorităţi privind redeschiderea şcolilor şi spun că decizia închiderii unităţilor acolo unde media ultimelor zile este de trei sau mai multe

cazuri la mia de locuitori îi va pune în pericol pe elevi şi pe personalul unităţilor de învăţământ. Asociaţiile cred că suspendarea cursurilor după ce timp de mai multe zile se înregistrează numărul minim de cazuri va fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere modul rapid în care se răspândeşte virusul.

Cele patru asociaţii au transmis, miercuri seara, un comunicat de presă referitor la anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind măsurile de reluare a cursurilor care se vor aplica din 14 septembrie.

Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"

Preşedintele a afirmat faptul că decizia privind suspendarea cursurilor, în contextul creşterii numărului de cazuri, va fi luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. Concret, şcolile se vor închide acolo unde există în media ultimelor zile, 3 sau mai multe cazuri la 1000 de locuitori.

Reprezentanţii elevilor din ţară consideră că măsura va pune în pericol elevii şi tot personalul unităţilor de învăţământ. Suspendarea cursurilor după ce s-au înregistrat timp de câteva zile numărul minim de cazuri va fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere rapiditatea cu care virusul se răspândeşte în comunitate”, se arată în comunicat.

Citeste si: "Scoala va incepe!" Dar in ce conditii si cu ce riscuri? Presedintele va avea astazi intalnire cu premierul, pe tema educatiei

Citeste si: Deschiderea scolilor in septembrie, sub semnul intrebarii. Alexandru Rafila: "Este un proces complex, deschiderea scolii"

Reprezentanţii

elevilor precizează că în zona urbană capacitatea de testare este foarte mică şi va ascunde imaginea reală a evoluţiei epidemiologice.

Mai mult, în marile centre urbane capacitatea de testare este foarte mică, fapt ce va ascunde imaginea reală a evoluţiei epidemiologice din localitatea respectivă şi nu va permite închiderea propriu-zisă a unităţilor de învăţământ într-un timp util, astfel încât să prevenim crearea unor focare la nivel de unitate de învăţământ”, arată sursa citată.


Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Sabina Spătariu, spune că autorităţile au dovedit că totul se face cu jumătăţi de măsură şi că elevii au aşteptat decizii ferme, dar au avut parte de simple declaraţii.

Autorităţile au dovedit în această seară că totul se face cu jumătăţi de măsură. În Constanţa ar putea fi suspendate cursurile dacă am avea 900 de cazuri pe zi timp de mai multe zile, iar atunci va fi prea târziu să vorbim de prevenirea numărului de cazuri.
Dacă apare un singur caz într-un liceu, trebuie ca activitatea să fie suspendată, iar DSP să realizeze ancheta epidemiologică imediat. Am aşteptat decizii ferme, dar se pare că am asistat la simple declaraţii, aşa cum s-a întâmplat încă din luna martie”
, a afirmat Sabina Spătariu.

Citeste si: Protest in fata Guvernului! Reprezentatii elevilor cer solutii concrete pentru noul an scolar 2020-2021! Iata care ar fi scenariul pe care ei l-ar accepta!

Citeste si: Klaus Iohannis: "Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, pandemia nu va dispărea până în septembrie"

Iata ce a anuntat presedintele Klaus Iohannis despre redeschiderea scolilor

Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

Preşedintele a explicat că inclusiv elevii din Bucureşti vor merge efectiv la cursuri şi aşa se va întîmpla în cea mai mare parte a localităţilor, dar că situaţia va fi evaluată periodic. Iohannis a mai anunţat că este în discuţie un scenariu similar celui din starea de urgenţă, prin care părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă, dacă se închid şcolile.

citeste stirea in continuare aici

Citeste si: Se începe școala în toamnă? Ministrul Tătaru a făcut anunțul: "Doar o treime dintre elevi vor merge" Ce se întâmplă cu ceilalți elevi

Citeste si: Se dau 250.000 de tablete si laptopuri. Cand vor ajunge dispozitivele la copiii care vor face scoala online

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sevda si Uygar se casatoresc! Ali, in stare de soc! Afla ce intorsatura neasteptata vor lua lucrurile pentru cei doi indragostiti, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul...

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Cristian Comanici, atacat dur: "Esti urat"! Baietii s-au intors impotriva lui! Cu ce se confrunta fratele Biancai

Nicos detoneaza bomba in timpul unui duel cu Cristian Comanici: "Alexandra e iubita mea"! Urmareste o editie incendiara "Puterea dragostei" ASTAZI, de la...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies