Deschiderea scolilor in septembrie, sub semnul intrebarii. Alexandru Rafila: "Este un proces complex, deschiderea scolii"

,

Alexandru Rafila a vorbit despre deschiderea scolilor in septembrie, in contextul pandemiei cu coronavirus.


In articol:

Alexandru Rafila a precizat ca deschiderea scolilor, in contextul pandemiei cu coronavirus este un proces complex, care trebuie adaptat la nivel national

" Este un proces complex, deschiderea școlii, el trebuie adaptat, trebuie să existe o gândire la nivel național dar aplicabilitatea trebuie să fie individualizată pentru fiecare școală pentru că fiecare școală este altfel.

Are o altă construcție, clasele au dimensiuni diferite, numărul de elevi este diferit, accesul la facilități sanitare este foarte diferit, mai ales între mediul rural și mediul urban", a declarat Alexandru Rafila luni seara, la Digi24.

"Sunt câteva elemente pe care eu le-aș discuta. O dată e pregătirea școlii, al doilea este pregătirea personalului din școală pentru activități care să prevină transmiterea, pe de-o parte, iar personalul trebuie să fie adaptat soluției de învățământ care este fezabilă pentru o anumită școală și aici eu v-am mai spus că eu sunt adeptul mai multor variante din care școala, împreună cu inspectoratul școlar să aleagă una pentru că numărul de elevi din clase e diferit, deci e bine, acolo unde putem să avem o școală cât mai apropiată de normal, mai mult contează foarte mult contextul epidemiologic local, nu e același lucru dacă ar începe școala mâine, nu e același lucru situația din județul Argeș și situația din județul Harghita. Nu trebuie să pun aceleași măsuri într-un județ sau în alt județ dacă au situații epidemiologice diferite.

Citeste si: Alexandru Rafila se asteapta la cresterea cazurilor de la terapie intensiva si a mortalitatii

Citeste si: Protest in fata Guvernului! Reprezentatii elevilor cer solutii concrete pentru noul an scolar 2020-2021! Iata care ar fi scenariul pe care ei l-ar accepta!

Măsurile de prevenire trebuie să țină cont de un număr limitat de elevi în clasă, de o suprafață minimă raportată la acel număr de elevi.

Deobicei clasele nu sunt extrem de mari și trebuie să am o suprafață măcar de 2 metri pătrați pentru fiecare elev în clasă, mai există un spațiu suplimentar pe care trebuie să îl aloc profesorului și activităților. Trebuie gândite lucrurile în felul ăsta.

După aceea, cum structurezi orele, știți că un lucru foarte important este atunci când copiii ies din clasă și se întorc în clasă din pauza să poată să își curețe mâinile.

Nu am timp la toaletă să stau cu 20 de copii la rând la două chiuvete să se spele pe mâini, că se duce toată pauza și se compromite și ora. Și atunci, la intrarea în clasă trebuie două flacoane cu dezinfectant, 15 copii își dezinfectează mâinile în mai puțin de 1 minut la ieșire și la intrarea în clasă. Și am rezolvat problema dezinfecției mâinilor. Toate chestiunile astea dacă sunt exersate înainte de cei care organizează activitatea la nivelul fiecărei școli cred că se creează condițiile pentru ca școala să poată să înceapă.",
a spus Rafila la Digi24.

Citeste si: Rămân școlile închise și la toamnă? Ce anunț a făcut Ludovic Orban?

Citeste si: Cum va fi scoala din toamna pentru copii? Scenariile luate in calcul de autoritati

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ricardo și-a sunat fostele iubite de față cu Deea. Ce a vorbit cu ele?

Medicul Virgil Păunescu trage un SEMNAL DE ALARMĂ: Repetarea vaccinului de mai multe ori ar putea crea totuşi probleme

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Grecia, o nouă măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Ce decizie au luat autoritățile?

Ali ii spune adevarul Sevdei! Afla cum va reactiona tanara si ce decizie va lua, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul "Dragoste si secrete", de la ora 20:00, la...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies