Cum va fi scoala din toamna pentru copii? Scenariile luate in calcul de autoritati

,

Ce scenarii iau in calcul autoritatile pentru noul an scolar, daca vom avea inca un val de coronavirus? Iata cum ar putea invata elevii din Romania.

Unul dintre scenariile analizate de autorități pentru noul an școlar care începe în toamnă, în cazul unui nou val de COVID-19, care ar impune păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, în sălile de clasă, ar fi instalarea unor corturi sau containere în curtea școlii, a declarat luni seară, la B1 TV, ministrul Educației, Monica Anisie.

Ea a spus că Ministerul Educației trebuie să găsească o soluție pentru distanțarea fizică a elevilor, odată cu noul an școlar, pentru că infrastructura actuală, mai ales în mediul urban, nu permite păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, pentru a evita îmbolnăvirile.

"Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educației și autoritățile locale trebuie să găseasca soluții în cazul în care va veni al doilea val de îmbolnăviri, așa cum prevăd specialiștii, ca să nu îi expunem pe elevi", a declarat Anisie la B1 TV.

Ministrul Educației a afirmat, răspunzând unei întrebări, că una dintre soluții ar fi ca o parte dintre elevi să meargă la școală, prin rotație, iar o altă parte să participe la cursuri online. Un alt scenariu analizat este montarea de containere sau corturi în curtea școlilor.

" În această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelul din alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi- lipsa infrastructurii.

Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri", a adăugat ministrul Educației.

Citeste si: Se deschid scolile in septembrie? Alexandru Rafila: "Activitatea didactica presupune interactiune. Nu e in regula."

Citeste si: Educatie sexuala in scoli: cum se preda incepand din toamna

Citeste si: Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor? Decizia luată în urmă cu puțin timp

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se prelungeste starea de alerta? Raed Arafat: "Nu am incheiat inca problema acestei epidemii!"

FOTO Acolo unde nu are curaj să meargă niciun politician ajunge un arhiepiscop

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Banca Mondiala: Omenirea se confrunta cu cea mai mare criza economica si risc de saracie extrema

Nelu Tătaru: "Eu cred că al doilea val..." La ce ar trebui să ne așteptăm?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies