Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor? Decizia luată în urmă cu puțin timp

Author: B.H.
Actualizat: 03 iun 2020, 15:09

Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Orban cerea amânarea până la 1 august a dublării alocaţiilor copiilor.

După ce la începutul acestui an a fost promulgată legea care prevedea dublarea alocației pentru copii, de la 150 de lei la 300 de lei, Guvernul Orban a decis, prin ordonanță de urgență, amânarea acestei măsuri până la data de 1 august.

Citeste si: Klaus Iohannis, declaratie de presa: "Ne pregătim să atragem fonduri substanţiale pe care le vom folosi în beneficiul românilor”

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor? Decizia luată în urmă cu puțin timp

Astăzi, Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernului Orban, astfel că, proiectul de lege va merge acum spre promulgare, la Klaus Iohannis. Șeful statului are posibilitatea de a ataca legea la CCR sau de a o retrimite în Legislativ, potrivit hotnews.ro .

Guvernul Orban dorea amânarea dublării alocațiilor până la data de 1 august, însă măsura a fost respinsă de deputați cu 209 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" și 98 de abtineri. 

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Citeste si: Coronavirus România. Câte cazuri noi sunt la câteva zile după relaxarea restricțiilor?

Alocații 2023: Copiii  vor beneficia de venituri majorate. ”Cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează”. Ce înseamnă acest lucru?

Decizia de a respinge ordonanța propusă de Guvernul Orban a fost anunțată de PSD înainte de exprimarea votului, social-democrații menționând și motivele care i-au determinat să nu fie de acord cu amânarea dublării alocațiilor.

"PSD va vota creşterea imediată a alocaţiilor pentru copii. Parlamentarii PSD vor respinge astăzi în Camera Deputaţilor ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Orban a amânat până la 1 august dublarea alocaţiilor. Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor legale trebuie respectate şi acordate, aşa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea, PSD va respinge categoric amânarea dublării alocaţiilor de către un Guvern liberal sfidător care a refuzat să aloce resursele cuvenite.

Dublarea alocaţiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economic! Banii în plus vor fi cheltuiţi pe bunuri şi servicii necesare copiilor, vor determina, cu certitudine, creşterea consumului şi, pe cale de consecinţă, a producţiei şi se vor reîntoarce la stat prin venituri mai consistente din taxe şi impozite. Vor contribui astfel la repornirea economiei ţării, grav afectată de criza COVID-19 şi de lipsa măsurilor de sprijin coerent şi consistent din partea Guvernului PNL. Mai puţini bani în buzunarul clientei PNL şi mai mulţi bani în buzunarele copiilor din România", se arată în comunicatul transmis de PSD, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Iași: un caz de coronavirus a fost confirmat într-o școală. Elevii vor învăța de acasă pentru examenele naționale

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies