Cand vor primi elevii tabletele promise pentru scoala online? Raluca Turcan: "Daca nu sunt contestatii..."

,

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, miercuri seara, că semnarea contractului pentru tabletele elevilor ar trebui să aibă loc la sfârşitul lunii august, dacă procedura nu va fi contestată


In articol:

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, miercuri seara, că semnarea contractului pentru tabletele elevilor ar trebui să aibă loc la sfârşitul lunii august, dacă procedura nu va fi contestată, iar în cazul în care se va întâmpla acest lucru, atunci aceasta va fi prelungită.

Raluca Turcan a fost întrebată, într-o emisiune la Digi 24, ce se întâmplă cu cele 250.000 de tablete pentru elevi.

Suntem în plin proces de achiziţie, semnarea contractului, dacă nu există contestaţii, ar trebui să se întâmple la finalul lunii august. Dacă se vor face contestaţii, din nefericire procedura va fi prelungită, dar aici este important să se reţină două aspecte. Mesajul nostru este că de multe ori acest proces al achiziţiilor publice a fost împins într-un soi de hârjoneală între cei care vroiau să câştige achiziţiile şi cei care într-un final nici nu ajungeau să câştige pentru că nu îndeplineau pur şi simplu condiţiile. Acest aspect al achiziţionării de tablete, al achiziţionării de materiale de protecţie este unul atât de sensibil şi de strategic şi cu un impact atât de mare încât inclusiv furnizorii care intră în acest proces de selecţie ar trebui să manifeste un grad mai mare de responsabilitate. Din perspectiva noastră de guvernanţi, licitaţiile au fost lansate în momentul zero al alocării baniilor la nivelul Guvernului şi Ministerului Educaţiei şi toate procedurile au decurs conform regulilor din caietul de sarcini”, a explicat Turcan.

Citeste si: Este oficial! Incepe scoala si copiii merg la clase. Klaus Iohannis a anuntat cum se va desfasuta noul an scolar

Citeste si: Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"

Ea a spus că există şi surse alternative, pe lângă tablete achiziţionate de Ministerul Educaţiei, şi autorităţile locale cumpără astfel de device-uri pentru elevi.Pe 14 septembrie puteam spera că, în baza achiziţiei şi cu predări în tranşe de tablete, ar fi putut ajunge 25.000 de tablete. Există şi surse alternative, în sensul în care autorităţile locale unele au identificat deja şi au achiziţionat tablete sau device-uri, că nu vorbim doar de tablete, ci şi de laptopuri, în acelaşi timp există o resursă de achiziţionare a altor 200.000 de tablete din fonduri europene şi încă un program cu fonduri de la Guvernul Japoniei prin care se creează centre de informatizare şi de acees la informaţie”, a adăugat vicepremierul.


Întrebată câţi copii vor primi tablete pe 14 septembrie, Raluca Turcan a răspuns: “ Mi-e greu să vă spun acum, ne dorim ca licitaţia să se încheie în septembrie şi cele 250.000 de tablete de la Ministerul Educaţiei să ajungă la elevii care au nevoie de ele”.

Citeste si: Se dau 250.000 de tablete si laptopuri. Cand vor ajunge dispozitivele la copiii care vor face scoala online

Citeste si: Deschiderea scolilor in septembrie, sub semnul intrebarii. Alexandru Rafila: "Este un proces complex, deschiderea scolii"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sevda si Uygar se casatoresc! Ali, in stare de soc! Afla ce intorsatura neasteptata vor lua lucrurile pentru cei doi indragostiti, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul...

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Cristian Comanici, atacat dur: "Esti urat"! Baietii s-au intors impotriva lui! Cu ce se confrunta fratele Biancai

Mariana l-a luat la rost pe Gabita de la Craiova! L-a pus sa-i spuna de ce nu si-o doreste! Dialog incredibil

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies