Veste bombă despre taxele din România! Teodorovici a făcut anunțul

Schimbare majoră pentru taxele din România, anunțată chiar de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.


In articol:

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la finalul şedinţei de Guvern, că se analizează posibilitatea îngheţării, începând de anul viitor, a taxelor pe proprietate.

„România este pe un loc foarte jos într-un clasament la nivel european în ce priveşte taxa pentru proprietate. Trebuie să discutăm despre o astfel de propunere, care sunt eventualele avantaje, dezavantaje, din punct de vedere bugetar, dar şi impact în economie. Se analizează şi această posibilitate”, a spus Teodorovici, la Palatul Victoria, întrebat dacă se are în vedere îngheţarea taxelor pe proprietate începând de anul viitor, aşa cum a propus preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Citeste si: Mai multi bani in buzunarele bugetarilor! Nu vor mai plăti aceste taxe si vor avea mai multe facilitati

Citeste si: Anunț uriaș: Salariul minim al românilor ar putea crește la 3 000 de lei

Citeste si: Decizie de ultimă oră. Scade TVA-ul la alimentele BIO

De asemenea, ministrul Finanţelor a anunţat că este în analiză şi posibilitatea eliminării taxelor pe subvenţie pentru fermieri.

Aceasta este o idee de ceva timp analizată, discutată. La persoanele fizice nu se impozitează subvenţia, adică impozitul pe venit nu se aplică, situaţia aceasta se regăseşte la persoanele juridice şi aici deja am cerut o analiză la nivelul statelor membre să vedem care este practica în acest sens, pentru că trebuie să devenim mult mai pragmatici şi să înţelegem că trebuie să încurajăm în special sectorul agricol respectând prevederile europene. (…) Ce se poate discuta astăzi la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Agriculturii este această posibilă soluţie, nu mai aplicăm acest impozit pe profit la persoana juridică şi pentru a încuraja fapta de concentrare a unor suprafeţe în acest sens putem să mergem mai departe şi cu acceptarea deducerii de anumite cheltuieli legate de acea asociere”, a afirmat Eugen Teodorovici. AGERPRES

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: capital.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate