Anunț uriaș: Salariul minim al românilor ar putea crește la 3 000 de lei

,

Vești imense pentru toți angajații din România. Salariul minim ar putea crește semnificativ de mult dacă o propunere venită de la Comisia Europeană ar fi adoptată.


In articol:

Românii ar putea încasa lună de lună minim 3 000 de lei.

Frans Timmermans, vicepresedintele Comisiei Europene, a propus ca la nivelul Uniunii Europene să se instaleze un salariu minim general, aplicat în toate țările membre. În acest fel, românii ar putea ajunge să încaseze pe lună suma de 3 000 de lei.

Motivul pentru care Frans Timmermans vine cu această propunere este faptul că diferența de salarii dintre țările din Estul si Vestul Uniunii Europene este foarte mare, iar costul vieții din aceste state este unul similar.

Citeste si: Daca ai lucrat intre acesti ani primesti mai multi bani la pensie

Citeste si: Cozi interminabile in piețe. Prețul cireșelor scade de cinci ori

„Avem nevoie de un salariu minim în Uniunea Europeană, echivalent în fiecare ţară membră cu 60% din salariul mediu în statul respectiv. Trebuie să se pună capăt muncii plătite cu 3 euro pe oră”, a declarat Frans Timmermans.

Salariul mediu pe economie în România este de 5163 de lei. Dacă planul lui Timmermans se va implementa, ar însemna că salariul minim din România ar ajunge undeva la 3.000 de lei pe lună.

Prinicpalul scop al acestui plan al lui Frans Timmermans este de a se reduce diferența dintre bogaţi şi săraci. Pe lângă acest plan, președintele Comisiei mai propune și implementarea unor măsuri prin care nivelul de viaţă între ţările UE să devină relativ egal, dar și liberul acces al cetățenilor UE la serviciile de sănătate din toate țările membre UE.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: capital.ro

 

Citește și:

Programul RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Ce valori au voucherele pentru televizoare, mașini de spălat, aparate de aer condiționat și frigidere

Confesiunea unui barbat! Cele mai ciudate fantezii pe care le-a îndeplinit

Trei studenți și o colegă de-ale lor au planificat o partidă de amor. Au ajuns în camera de hotel și după o oră, camerista a intrat cu cheia de rezervă!

Ion Iliescu nu votează nici cu urna mobilă la alegerile locale! Care este motivul

ULTIMA ORA! Nelu Tataru, primele informatii despre reintroducerea starii de URGENTA!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies