Vârstă Florin Piersic Jr. Cine este, de fapt, Florin Piersic Junior și în ce filme a jucat

,
florin piersic jr varsta

Florin Piersic Jr. este regizor de teatru și film, scenarist, actor și scriitor 

[Sursa foto: instagram Florin Piersic Jr.]

Florin Piersic Jr. se numără printre cei mai cunoscuți actori și regizori de teatru și film din România. Iată cine este, de fapt, Florin Piersic Jr. și ce vârstă are.

Florin Piersic Jr. provine dintr-o familie celebră, acesta fiind fiul actorilor Tatiana Iekel și Florin Piersic. Așa cum era de așteptat, acest lucru i-a adus un plus de popularitate, însă actorul și regizorul Florin Piersic Jr. a continuat să muncească pentru a-și clădi o carieră în lumea teatrului și cinematografiei.

Ce vârstă are Florin Piersic Jr. și cum a evoluat de-a lungul timpului?

Vârstă Florin Piersic Jr. Când s-a născut cunoscutul actor? 

În anul 2022, Florin Piersic Jr. a împlinit vârsta de 54 de ani. Actorul s-a născut pe 18 iulie 1968, în București, fiind fiul celebrilor Tatiana Iekel și Florin Piersic.

Florin Piersic Jr. a dezvoltat o pasiune pentru actorie încă de la o vârstă fragedă, având în vedere că părinții acestuia se numără printre cei mai talentați și valoroși actori din România. Florin Piersic Jr. este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, secţia actorie, promoţia 1991, iar de-a lungul anilor, acesta s-a făcut remarcat atât ca actor, cât și ca regizor de teatru și film, scenarist și scriitor. 

Deși tatăl său este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României, cu un talent fabulos, acest lucru nu l-a intimidat pe Florin Piersic Jr. Actorul a decis să pornească pe același drum, fără să simtă că trebuie să se ridice la nivelul tatălui său.

În spațiul public, Florin Piersic Jr. este cunoscut drept un personaj ușor rebel, nonconformist, carismatic și care, de-a lungul timpului, a încercat să își croiască propriul drum pe scenă.

Florin Piersic Jr. este cel care a pus bazele teatrului independent și ale filmului experimental în România, s-a făcut remarcat atât ca actor, cât și ca regizor sau scenarist.

A regizat atât filme ca Advertising, Eminescu versus Eminem, Pickpocket  sau Killing Time, dar și clipuri muzicale, colaborând inclusiv cu VIȚA DE VIE pentru clipul piesei Ține minte.

Ca actor, Florin Piersic Jr. și-a început cariera foarte devreme, mai exact în anul 1977, atunci când a apărut în filmul Marele singuratic. Ulterior, acesta a jucat în mai multe filme, cel mai recent fiind Miami Bici, o comedie din anul 2020, în care l-a interpretat pe Tony.

Citește și: Cine este și cum arată iubita lui Florin Piersic Jr. Iată ce meserie are femeia care l-a făcut tată pentru a doua oară

 

Ce premii a câștigat Florin Piersic Jr. de-a lungul carierei? 

Munca depusă de-a lungul anilor i-a adus atât aprecierea publicului, cât și nenumărate premii. Florin Piersic Jr. a câștigat primul său premiu în anul 1991, atunci când a fost premiat la Gala Tânărului Actor din Costinești. În anul 2002 a fost desemnat cel mai bun actor al anului la Gala UNITER. 

În anul 2015 a fost desemnat din nou cel mai bun actor într-un film românesc pentru rolul din Q.E.D și tot pentru același film a câștigat și premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, la Premiile GOPO.

florin piersic jr 40 de intrebari cu denise rifai

Florin Piersic Jr. este invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Florin Piersic Jr. va dezvălui informații interesante despre viața lui personală și profesională în ediția de duminică, 27 noiembrie 2022, a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Ediția va fi difuzată începând cu ora 22:00. 

Citește și: Câți copii are Florin Piersic Jr. Cum se înțeleg femeile care l-au făcut tată pe actor

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Filmele în care a jucat Florin Piersic Junior. A călcat pe urmele tatălui său și are un palmares impresionant

Problema carburanţilor din Ungaria devine critică: MOL importă din Slovacia, dar a atins limitele capacităţilor sale logistice

Filmele în care a jucat Florin Piersic Junior. A călcat pe urmele tatălui său și are un palmares impresionant

Cu cine a fost căsătorit Florin Piersic JR. Fosta soție a actorului a fost implicată într-un mare scandal

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies