Cine este mama lui Florin Piersic Junior. Au trecut aproape șase ani de la decesul acesteia. În ce relații era Tatiana Iekel cu Florin Piersic Senior după divorț

,
În ce relații a rămas Tatiana Iekel cu Florin Piersic Senior după ce au divorțat

Cine a fost mama lui Florin Piersic Junior și cum a aflat presa despre moartea sa.

[Sursa foto: https://www.mediafax.ro/]

În ce relații erau Florin Piersic cu prima lui soție înainte ca aceasta să moară, în 2017?

Potrivit avantaje.ro, Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic, iar cei doi au avut împreună o căsnicie care a durat 14 ani.

Cine a fost Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic Junior

Tatiana Iekel s-a născut pe 10 octombrie 1932, în Iași. Ea absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, iar imediat după ce terminat facultatea a fost repartizată la Teatrul Mic din Capitală.

Aceasta declara că pentru ea să joace teatru a fost cea mai mare bucurie și că este precum o patimă fără sfârșit. Tatiana a fost prima soție a cunoscutului actor Florin Piersic, iar din iubirea acestora s-a născut Florin Piersic Junior.

Citește și: Florin Piersic Jr. vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Primul spectacol în care aceasta în care a jucat a fost „Zboară cocorii de Victor Rozov”(1958), în regia lui Mihai Raicu, unde a interpretat rolul principal, pe cel al Veronicăi Bogdanova. În această piesă a jucat alături de marii actori Iurie Darie și Ion Gheorghiu.

Atunci, s-a bucurat de un mare succes, apoi a participat în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic, aceasta a interpretat peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj pe care l-a interpretat Tatiana Iekel pe scena Teatrului Mic, a fost Evelyn Thomas, în spectacolul „Cum gândește Amy', regizat de Cătălina Buzoianu (2005). În "Sieranevada" (2016), regizat de Cristi Puiu, a jucat rolul Evelinei, rol pentru care a primit o nominalizare la Premiile Gopo la categoria "Cea mai bună actriță în rol secundar.

De ce s-a despărțit Tatiana Ikel de Florin Piersic

Tatiana Iekel și-a început povestea de iubire alături de Florin Piersic în anul 1958. Acești au fost văzuți prima oară, de către presă, în timp ce se plimbau ținându-se de mână la Cannes și au apărut pe coperta revistei „Cinemonde”. S-au căsătorit în anul 1960, iar în anul 1968 au devenit părinții lui Florin Piersic Junior.

În momentul în care cei doi au divorțat, aceasta a declarat despre fostul șot că: „Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viața… Era un crai veșnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărțim”.

Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic

Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic, iar cei doi au avut împreună o căsnicie care a durat 14 ani.

[Sursa foto: https://www.profimediaimages.ro/]

Citește și: Dan Negru, mesaj emoționant în cinstea lui Florin Piersic: ”Măsura omului e omenia” Marele actor a împlinit frumoasa vârsta de 86 de ani

Actrița Tatiana Ikel a murit pe 14 mai 2017, la vârsta de 84 de ani, iar presa a aflat despre decesul acesteia abia după ce a fost îngropată.

Florin Piersic a lăsat un mesaj emoționant după decesul acesteia: „Tatiana, scumpă mea, de când ți-ai luat zborul către stele, mă gândesc neîncetat la ține, la noi, la cum ai apărut în viață mea şi m-am îndrăgostit definitiv de tine, la cum ne-am iubit, la cum ne-am despărțit, la cum a apărut pe lume băiatul nostru pe care tu îl adorai şi de care eu sunt atât de mândru şi mai ales la cum am rămas prieteni, până la sfârșitul sfârșitului. Eu, Florin, cu durere şi lacrimi în ochi şi în suflet, îți sărut mâna şi îți mulțumesc că mi-ai fost alături şi m-ai însoțit cu gândul tău bun, chiar şi atunci când am fost departe unul de celălalt. Dar tu știi bine, că deși viața ne-a despărțit, noi am rămas mereu aproape.”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Dan Negru, mesaj emoționant în cinstea lui Florin Piersic: ”Măsura omului e omenia” Marele actor a împlinit frumoasa vârsta de 86 de ani

Zelenski resimte în ceafă presiunea Occidentului pentru pace: 'Lumea nu trebuie să-şi schimbe obiectivele şi valorile pentru un compromis cu Rusia'

Dan Negru, mesaj emoționant în cinstea lui Florin Piersic: ”Măsura omului e omenia” Marele actor a împlinit frumoasa vârsta de 86 de ani

Florin Piersic împlinește astăzi o vârstă foarte frumoasă. Mesajul tulburător pe care i-l transmitea în urmă cu 3 ani fiul lui, Florin Piersic Jr.

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies