Vârful valului 5, mai devreme decât se preconiza. Avertismentul lansat de Octavian Jurma: "Putem avea un val care să se ridice la un prag de 50.000 de noi cazuri"

,
Octavian Jurma

Octavian Jurma a făcut un avertisment pentru români.

[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

Octavian Jurma a făcut un avertisment îngrijorător pentru români. Ce a dezvăluit epidemiologul?


In articol:

Octavian Jurma a vorbit despre creșterea cazurilor de covid în România într-un ritm alarmant. Celebrul epidemiolog trage un semnal de alarmă și spune că autoritățile nu testează suficient, lucru care se poate dovedi un real pericol pentru populație.

Citeste si: Vine valul cinci în România. Medic: „În februarie vom avea 20.000 de cazuri pe zi”

Cum va evolua pandemia în România 

Medicul Octavian Jurma susține că o anumită categorie de vârstă va fi foarte afectată în noul val de pandemie. 

Epidemiologul a declarat că noul val va aduce cu sine până la 30.000 de noi cazuri de infectări pe zi, adică mai mult decât am avut vreodată. Cel mai mare număr de cazuri a fost pe 19 octombrie 2021, când au fost raportate 18.863 de persoane confirmate cu covid.

Citeste si: Simptome Omicron. Cât timp durează manifestările neplăcute și cât timp este contagioasă o persoană confirmată pozitiv cu Omicron

„Potrivit calculelor mele, în câteva zile, cel mai probabil în a doua parte a săptămânii viitoare, deci în jur de 20 ianuarie, valul cinci va egala valoarea cea mai ridicată din toamna anului trecut, situată undeva la peste 18.000 de cazuri noi. Poate o va și depăși, cine știe?

Cred că în imaginea de ansamblu va conta și dorința politicului, care poate sau nu să încurajeze testarea.

Dacă o va face, lucru greu de crezut, putem avea și un val cinci care să se ridice la un prag de 50.000 de noi cazuri, în perioada maximă a pandemiei. Însă nu cred că vom depăși pragul de 30.000

de noi cazuri, fiindcă la noi s-a mers mai degrabă pe descurajarea testării, decât pe încurajarea ei.

Vă pot oferi și un exemplu concret și recent. Marți, 11 ianuarie 2022, am avut 8.861 de noi cazuri dintr-un total de puțin peste 73.500 de teste, PCR sau rapide. 24 de ore mai târziu au fost anunțate alte 8.600 de noi cazuri, din puțin peste 61.600 de teste, amestecate, PCR și rapide.

Deci, testarea a fost frânată, inhibată, dar nu încurajată, în condițiile în care valorile constant ridicate de transmitere a virsului îți spun că trebuie să faci cât mai multe testări”, a declarat Octavian Jurma.

Valul 5, deja în România?

Specialistul Octavian Jurma a dezvăluit că a urmărit evoluția pandemiei și valul cinci ar fi început în România încă de săptămâna trecută, dar autoritățile au ținut cifrele sub control.

Citeste si: Cum îți dai seama că ai fost infectat cu varianta Omicron a virusului COVID-19? La ce simptom important trebuie să fii atent

„Practic, în această săptămână avem o creștere a graficului infectărilor cu circa 100%. De acum e evident că începem să urcăm pe coama valului cinci.

Iată de ce îndrăznesc să afirm că vârful acestei etape va fi atins în ultima săptămână a lunii ianuarie sau în prima din februarie.

Vom vedea și cu ce efecte asupra sistemului sanitar, mai ales în ceea ce privește presiunea care va exista pe secțiile de terapie intensivă.

Din ceea ce am constatat la raportările din alte state, mai avansate față de noi și cu acest val, putem spune că în această fază boala atacă în special categoria de vârstă cuprinsă între 0 și 29 de ani.

Cel puțin în Africa de Sud cam așa au stat lucrurile.

Europa, un continent îmbătrânit, a avut până astăzi raportări mai degrabă plate”, a mai menționat Octavian Jurma.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci pentru a-şi recupera banii din cont

Letonia şi Estonia s-au retras din grupul de cooperare cu China al ţărilor din Europa Centrală şi de Est

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Autorul masacrului din Argeș a planificat crimele pas cu pas - Toate detaliile le-a notat într-un jurnal - Informațiile șocante

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies