Simptome Omicron. Cât timp durează manifestările neplăcute și cât timp este contagioasă o persoană confirmată pozitiv cu Omicron

,
cat dureaza simptomele omicron

Simptomele Omicron, similare cu cele apărute în cazul altor tulpini

[Sursa foto: PixaBay]

Varianta Omicron s-a răspândit la nivel mondial, motiv pentru care specialiștii în sănătate o monitorizează cu atenție. Cât timp durează simptomele Omicron și cât timp este considerată o persoană contagioasă?


In articol:

Simptomele variantei Omicron nu diferă foarte mult de cele ale celorlalte tulpini ale coronavirusului, dar pentru că tulpina se răspândește cu o mai mare rapiditate, specialiștii în sănătate au decis să le studieze cu atenție.

Iată cât durează simptomele Omicron și care sunt acestea.

Simptome Omicron. Cât timp persistă simptomele după infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului?

Varianta Omicron a coronavirusului a dat naștere unui nou val de îmbolnăviri, lucru care a ajuns să stârnească îngrijorarea autorităților. Astfel, specialiștii sunt în căutarea celor mai eficiente metode pentru a ține pe loc răspândirea virusului.

Despre varianta Omicron se știe că este mult mai contagioasă comparativ cu restul tulpinilor, însă atunci când vine vorba despre simptome, acestea nu diferă foarte mult de tulpina Delta. Practic, în urma infectării cu tulpina Omicron, bolnavii se pot confrunta cu dureri de cap, dureri de gât, stări febrile, dureri musculare, oboseală sau congestie nazală. Transpirațiile abundente, în special în timpul nopții, reprezintă un alt simptom al infecției cu tulpina Omicron.

În urma unui studiu efectuat în Norvegia, acolo unde a fost descoperit un focar cu tulpina Omicron, specialiștii au descoperit că simptomele asociate bolii nu durează foarte mult. La majoritatea pacienților, simptomele Omicron nu au durat mai mult de câteva zile, ajungând până la maximum o săptămână. 

simptome omicron

Simptomele Omicron durează, în medie, până la o săptămână

[Sursa foto: unsplash]

Cât timp pot fi considerate contagioase persoanele infectate cu tulpina Omicron?

O persoană care se infectează cu Omicron poate fi contagioasă între 10 zile și chiar câteva săptămâni, în funcție de forma bolii pe care o dezvoltă. Astfel, persoanele care fac o formă ușoară și în cazul cărora simptomele de boală dispar imediat nu mai sunt contagioase după 10 zile.

Bolnavii care dezvoltă o formă mai gravă pot fi contagioși mai mult timp, mai ales dacă simptomele de boală nu dispar.

Deși se răspândește mai rapid în cadrul comunității, specialiștii sunt de părere că varianta Omicron are mai puține șanse să dea naștere unor forme severe de boală și care să necesite spitalizare. 

Citeste si: Când va fi gata vaccinul împotriva variantei Omicron. Directorul Pfizer a anunțat data exactă

Pfizer și Moderna lucrează la un vaccin împotriva variantei Omicron

Autoritățile nu au putut determina în ce măsură vaccinurile care sunt administrate în prezent oferă protecție și împotriva variantei Omicron, acest lucru fiind în continuare studiat de specialiști. Deși încă nu s-a stabilit dacă este nevoie de un vaccin împotriva Omicron, Pfizer și Moderna au în lucru către un ser special pentru noua tulpină. Din primele informații, vaccinul împotriva Omicron dezvoltat de Pfizer va fi gata în martie, în timp ce Moderna îl va finaliza în toamna lui 2022. 

cat dureaza simptomele omicron

Pfizer și Moderna dezvoltă un vaccin împotriva Omicron 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noi restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu după ce incidența a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Reacția ONU, după apelul lui Zelenski privind excluderea Rusiei: 'Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Școlile care de luni vor trece la cursuri online. Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies