Când va fi gata vaccinul împotriva variantei Omicron. Directorul Pfizer a anunțat data exactă

,
vaccin impotriva omicron

Vaccinul împotriva Omicron este dezvoltat de Pfizer și Moderna 

[Sursa foto: pexels]

Compania Pfizer a anunțat în urmă cu ceva timp că lucrează la un vaccin adaptat pentru varianta Omicron, iar acum, directorul companiei a dezvăluit când va fi gata noul vaccin.


In articol:

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit rapid la nivel mondial, provocând o nouă criză medicală. În acest context, compania Pfizer a decis să lucreze la un nou vaccin care să vizeze tulpina Omicron.

Când va fi gata?

Când va fi gata vaccinul împotriva variantei Omicron a coronavirusului?

Chiar dacă nu se știe în ce măsură va fi nevoie de un nou vaccin împotriva variantei Omicron, compania Pfizer are în lucru un nou ser care să lupte împotriva acestei tulpini a coronavirusului. Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer, a anunțat că noul vaccin va fi pregătit în cazul în care va fi nevoie de el, serul urmând să fie gata în luna martie a acestui an. Directorul companiei Pfizer a precizat că specialiștii care lucrează la vaccinul împotriva tulpinii Omicron și-au propus să găsească o formulă care să ofere organismului o mai mare protecție, astfel încât cei care se îmbolnăvesc să nu mai dezvolte forme grave și să aibă nevoie de internare în spital.

„Nu ştiu dacă vom avea nevoie de el (n.r. vaccinul pentru Omicron), şi nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiţi.

Uzina noastră a început deja producţia. Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, a anunțat Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer, conform digi24.ro.

Nu doar Pfizer are în lucru un vaccin împotriva variantei Omicron, ci și Moderna.

Stephane Bancel, CEO-ul companiei Moderna, a anunțat că o variantă a vaccinului care să vizeze tulpina Omicron ar putea să apară în toamnă. 

„Discutăm în prezent cu reprezentanţii sectorului sanitar din lumea întreagă pentru a decide în legătură cu ceea ce noi credem că este cea mai bună strategie privind rapelul potenţial din toamna anului 2022. Credem că noua versiune a vaccinului va conţine substanţa activă pentru a combate Omicron, dar ar putea conţine şi alte elemente.

Trebuie să fim atenţi şi să încercăm să ne păstrăm avantajul în faţa virusului, nu să rămânem în urma lui”, a sublinat Stephane Bance, CEO al companiei Moderna.

vaccin impotriva omicron

Vaccinul Pfizer împotriva variantei Omicron va fi disponibil începând cu luna martie 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Omicron face ravagii în SUA. Metroul a fost suspendat la New York, școlile s-au închis în Chicago! Câte cazuri noi s-au înregistrat

Va fi nevoie de un vaccin împotriva variantei Omicron? Răspunsul dat de OMS 

Deși companiile Pfizer și Moderna au anunțat că lucrează la vaccinuri împotriva variantei Omicron a coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a precizat dacă va fi nevoie sau nu de un vaccin special pentru această tulpină. Reprezentanții OMS atrag atenția că este nevoie de studii suplimentare pentru a vedea în ce măsură vaccinurile deja folosite oferă protecție împotriva tulpinii Omicron.

„Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înţelege mai bine abilitatea variantei Omicron de a evita protecţia oferită de vaccinurile anti-COVID-19 şi de imunitatea indusă de infecţie, dar şi răspunsurile specifice ale Omicron la vaccinuri”, a precizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

vaccin impotriva omicron

OMS solicită studii suplimentare pentru a vedea dacă vaccinurile existente la momentul actual oferă protecție împotriva Omicron 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vaccinarea contra Covid la copiii între 5 și 11 ani: Ajung primele doze! Când vor începe vaccinările

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

Se actualizează automat certificatul digital Covid dacă am făcut doza booster? Răspunsul autorităților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies