Noi restricții în București. Capitala a intrat în scenariul roșu după ce incidența a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori

,
restrictii coronavirus bucuresti ianuarie 2022

Noi restricții după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

[Sursa foto: unsplash, canva.com]

În Capitală, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Ce restricții intră în vigoare?


In articol:

Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut în București, astfel că incidența covid a ajuns la 3,32 cazuri la mia de locuitori.

În acest context, în Capitală vor fi impuse noi restricții în zilele următoare.

Restricții după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Măsurile impuse de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă 

Bucureștiul a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că a înregistrat o nouă creștere a numărului de infectări. În urmă cu o zi, incidența era de 2,97 cazuri la mia de locuitori. Având în vedere noile informații venite din partea autorităților, Bucureștiul se află în mod oficial în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că se impun noi restricții. 

Scolile din București în care pragul de vaccinare este sub 60% își vor suspenda cursurile cu prezență fizică și vor trece în online. În București, din 655 de unități de învățământ, 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%. 

Conform regulilor aflate în vigoare, toate restaurantele, cinematografele, sălile de fitness vor funcționa la 30% din capacitate, având în vedere că a fost depășit pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice, indiferent că este vorba despre cele aflate în interior sau în exterior, iar masca trebuie să fie medicală sau de tip FFP2.

Acestea sunt doar o parte dintre restricțiile care intră în vigoare după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) urmează să se întâlnească miercuri pentru a discuta pe tema restricțiilor care se vor aplica în București în perioada imediat următoare. Ședința va începe la ora 15:00, iar după terminarea acesteia vor fi anunțate noile măsuri. 

restrictii bucuresti scenariul rosu ianuarie 2022

Rata de incidență a ajuns la 3,32 la mia de locuitori în București

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Se schimbă regulile pentru salariații care au avut COVID-19. După cât timp se pot întoarce la muncă. Ordinul Ministerului Sănătății a intrat în vigoare duminică

Coronavirus România, 12 ianuarie 2022. Peste 8000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Numărul de infectări cu coronavirus este în continuare în creștere. Conform informațiilor venite din partea CNCCI, într-un interval de 24 de ore au fost raportate 8.600 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. În ceea ce privește numărul deceselor, 44 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Rata de incidență este în creștere la nivelul întregii țări, astfel că mai multe județe se află în scenarile galben și roșu, ceea ce înseamnă că vor fi impuse noi restricții. 

restrictii coronavirus ianuarie 2022

Noi restricții urmează să intre în vigoare în București după ce a crescut numărul de infectări cu COVID-19

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Bilanț coronavirus 12 ianuarie 2022: Numărul cazurilor noi se menține mare! Câte decese s-au înregistrat

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Omicron face ravagii în SUA. Metroul a fost suspendat la New York, școlile s-au închis în Chicago! Câte cazuri noi s-au înregistrat

O nouă facilitate pentru utilizatorii TikTok

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies