Valeriu Gheorghita, declaratii importante dupa ce rata de vaccinare a scazut in ultimele zile! "Riscam intr-adevar o recrudescenta a cazurilor si un val patru care s-ar putea sa fie destul de important"

,

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare a anuntat va fi lansata o campanie numita "orasul vaccineaza satul", pentru a creste rata de vaccinare si in mediul rural.


In articol:

In cursul zilei de duminica, 23 mai 2021, medicul militar, Valeriu Gheorghita, a declarat ca isi doreste sa creasca rata de vaccinare in randul populatiei din mediul rural, prin intermediul unei noi campanii numita "orasul vaccineaza satul", prin care medicii din orase vor ajunge in satele din Romania pentru a oferi o mana de ajutor la vaccinarea populatie.

Valeriu Gheorghita, despre vaccinarea populatiei din mediul rural!

In ultimele zile numarul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 din tara noastra a inceput sa scada. Astfel, duminica au fost raportate doar 54.065 persoane vaccinate, numarul lor fiind in scadere cu circa 20.000 fata de ziua anterioara.
Medicul Valeriu Gheorghita a explicat aceasta scadere prin faptul ca s-a ajuns la segmentul de populatie care ezita inca sa faca vaccinul anti-COVID-19.

"În momentul acesta ajungem în segmentul populației ezitant, dar pot să spun, din ce am observat cu echipele mobile, că totuși un număr important de oameni doresc să se vaccineze. Dar vaccinul este încă la distanță, nu a ajuns pe strada lor.
Riscăm un val patru care s-ar putea să fie destul de important.
Trebuie să înţelegem că virusul este în continuare circulant şi dacă nu consolidăm acest răspuns favorabil prin vaccinare, riscăm într-adevăr o recrudescenţă a cazurilor şi un val patru care s-ar putea să fie destul de important. Şi vedem ce s-a întâmplat cu valul trei, am ajuns la capacitatea maximă în secţiile de terapie intensivă, este păcat pentru că în momentul de faţă COVID-19 este o boală prevenibilă prin vaccinare. În momentul în care ai cel puţin un vaccin, avem patru, este păcat să nu beneficiem de vaccinare tocmai pentru a evita alte decese, alte drame, restricţii", a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, potrivit digi24.ro

De asemenea, Valeriu Gheorghita a mai sustinut ca in pana in prezent in tara noastra un procent de 55% cu varsta de peste 50 de ani au fost vaccinate cu cel putin o doza, iar in ceea ce priveste imunitatea de grup ar fi in intre 30% si 45%, in raport cu rata

de vaccinare, la care se adauga si cei care au trecut prin boala deja.

"Avem peste 55% persoane în vârstă de peste 50 de ani vaccinate în România cu cel puţin o doză. Se suprapune cu procentul persoanelor vulnerabile, al persoanelor care de la această vârstă în sus au şi boli cronice în procente destul de ridicate. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm conceptul acesta de imunitate colectivă care se obţine ideal şi în mod rapid, sigur, eficient prin vaccinare, dar se adaugă şi imunitatea obţinută prin boala naturală.
În momentul de faţă, avem peste un milion de persoane care sunt raportate cu infecţie Sars-Cov-2 şi care sunt vindecate. Probabil că sunt de cel puţin două ori până la cinci ori mai multe cazuri în mod real care au trecut prin această infecţie şi care fie nu au fost diagnosticate, fie nu au fost raportate, fie au făcut infecţie asimptomatică aşa încât în funcţie de acest scenariu de la două până la de cinci ori mai multe cazuri probabil că imunitatea de grup în momentul de faţă în România este începând de la 30% până la 45%. Acest lucru explică evoluţia favorabilă din punct de vedere epidemilogic”, a mai subliniat medicul militar, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Maraton de vaccinare pentru copii, de 1 iunie. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Citeste si: Ce se întâmplă dacă România nu atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie? Premierul României, anunț important despre restricții: „Nu putem depăși pandemia decât...”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Avertisment dur venit din partea unui medic: „Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală...” Ce se întâmplă cu persoanele care nu se tratează de COVID-19?

Nicolae Ciucă anunță că prețul gazelor nu poate fi controlat decât prin OUG, nici chiar când e vorba de cele extrase din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul doctor Anthony Fauci, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19! "Cred că aproape sigur vom avea nevoie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies