Avertisment dur venit din partea unui medic: „Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală...” Ce se întâmplă cu persoanele care nu se tratează de COVID-19?

,
Medicul Andi Radu Agrosoaie, noi informații despre infecția cu COVID-19
Medicul Andi Radu Agrosoaie, noi informații despre infecția cu COVID-19[Sursa foto: unsplash]

Cu toate că, la momentul actual, România nu se mai confruntă cu o criză din cauza coronavirusului, iar situația este sub control, un cunoscut medic trage un semnal de alarmă. În ce se poate transforma o infecție cu COVID-19 care nu e tratată la timp?


In articol:

Chiar dacă se simt rău, oamenii refuză să meargă la spital și încearcă să se trateze acasă, lucru care le poate agrava starea de sănătate sau chiar le poate pune viața în pericol. Un medic atrage atenția că românii infectați cu COVID-19 ajung la spital când starea lor este foarte gravă, astfel că o infecție care poate debuta cu simptome ușoare se poate transforma într-o boală mult mai gravă.

Motivul pentru care noul coronavirus nu va dispărea în perioada următoare. Medicul Andi Radu Agrosoaie a oferit explicația

În momentul de față, România gestionează bine pandemia de coronavirus, numărul de infectări este pe zi ce trece mai mic, iar campania de vaccinare continuă, însă medicul Andi Radu Agrosoaie, specialist în boli infecţioase la Spitalul Municipal din Rădăuţi, trage un semnal de alarmă cu privire la un fenomen care a luat amploare.

Mai exact, foarte multe persoane ocolesc spitalele în această perioadă, lucru care face ca infecțiile cu COVID-19 să se agraveze și să se transforme într-o boală cronică pulmonară, cunoscută și sub denumirea de ciroză pulmonară. Specialistul în boli infecțioase a precizat că, în contextul actual, oamenii nu se mai prezintă la spital, iar secțiile rămân goale, lucru care face ca starea lor de sănătate să se agraveze pe zi ce trece.

„Secţia a fost goală, am avut 25 de paturi pe infecţioase şi nu am avut niciun bolnav. Mai sunt câeva cazuri care apar, dar deşi unii dintre ei vin cu simptome de boală, testele sunt negative, probabil se prezintă târziu. Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală cronică pulmonară, aşa numita ciroză pulmonară. În continuare este tendinţa de evitare a spitalului şi alte categorii refuză. Virusul pătrunde prin tractul respirator şi prin cel digestiv şi dă o inflamaţie la nivel local, pulmonar şi o inflamaţie generală, oriunde sunt vase de sânge pentru că acolo creează nişte breşe.

Oamenii trebuie să aibă în minte că această boală este una inflamatorie şi trebuie întărirea imunităţii înainte de a te întâlni cu virusul.”, a spus medicul Andi Radu Agrosoaie, specialist în boli infecţioase la Spitalul Municipal din Rădăuţi, potrivit alephnews.ro.

În cazuri grave, infecția cu COVID-19 se poate transforma în  ciroză pulmonară
În cazuri grave, infecția cu COVID-19 se poate transforma în ciroză pulmonară[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Motivul pentru care 20.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost arse: „Dacă nu distrugem dozele, oamenii...” Unde a fost luată decizia?

Medicul Andi Radu Agrosoaie este de părere că oamenii ar trebui să se prezinte la medic când apar semnele de boală pentru a putea trata la timp

această afecțiune și a evita apariția complicațiilor.

Citeste si: "Ciuperca neagră", infectia care afecteaza pacientii cu COVID-19 din India, a ajuns tot mai aproape de Romania! Iata unde s-au inregistrat recent primele 10 cazuri

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu coronavirusul în România?  Adrian Streinu-Cercel, anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: „Sunt 24 de mutante ale virusului SARS-CoV-2 care...”

WTA dă șah autorităților de la Beijing în cazul Shuai Peng - Mutarea făcută de Nicolas Mahut

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Un medic cunoscut dă peste cap tot ce știam până acum: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate!”

Celebrul doctor Anthony Fauci, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19! "Cred că aproape sigur vom avea nevoie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies