Uniforma devine OBLIGATORIE in scoli! Legea a fost adoptata de Senat

,
uniforma obligatorie elevi
Uniforma poate deveni obligatorie in scolile din Romania

O propunere legislativa care prevede ca uniforma sa fie obligatorie in scoli a fost adoptata in Senat cu 84 de voturi pentru si 41 impotriva.


In articol:

Uniforma devine OBLIGATORIE in scolile din Romania!

Elevii din invatamantul general obligatoriu ar urma sa primeasca bani pentru achizitionarea uniformelor necesare in functie de scoala de la care provin. Daca va trece de Camera Deputatilor si presedintele Iohannis va fi de acord, legea va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2021-2022. 

Citeste si: Ludovic Orban: "Unde va începe școala fizic, elevii și profesorii vor purta măști"! Premierul anunță și panouri plexiglas în clase

Proiectul a fost inițiat de senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu. Acest proiect vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ din Romania.

„Azi, in plenul Senatului a trecut initiațiva mea, modificarea art 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor școlare precum si plata către fiecare elev din bugetul Ministerului Educatiei a sumei de 350 lei/an pentru achizitia de uniforme. Aceasta suma reprezinta 1.9 % din bugetul ministerului. Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din invațamantului obligatoriu.”, a scris senatorul PMP pe o rețea de socializare.

uniforma obligatorie elevi din romania
Uniforma poate deveni obligatorie in toate scolile din Romania

Cand va fi votata legea privind uniformele

Propunerea legislativa urmeaza sa fie votata si in Camera Deputatilor si daca va fi adoptata, fiecare elev va primi o anumita suma de bani pentru achizitionarea uniformelor. Doar elevii din invatamantul general obligatoriu vor beneficia de banii de la Guvern. Desi parintii sunt incantati de idee, copiii nu sunt atat de entuziasmati de faptul ca toti vor fi imbracati la fel, mai ales elevii de gimnaziu si de liceu. 

In legea 35/2007 se prevede faptul ca fiecare unitate de invatamant poate stabili pentru elevii lor semne distinctive, poate fi vorba fie de un simplu ecuson sau de o esarfa. Inca nu se stie suma alocata pentru fiecare elev pentru achizitia hainelor si ramane de vazut daca proiectul va trece de Camer Deputatilor si de presedintele Romaniei in aceasta forma sau daca va mai suferi modificari. Orice modificare a proiectului poate atrage dupa sine intarzierea aplicarii punerii in vigoare a obligativitatii uniformelor in scoli. 

Citeste si: Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Iată ce spune ministrul Educației

Citeste si: Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"

 

 

Citește și:

Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă: "Acest virus se plimbă pe stradă. Sunt oripilat de ceea ce avem la Institut!" Ce se poate întâmpla în perioada următoare?

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - VIDEO

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - A doua parte - VIDEO. Akebono, dezamăgit de relația cu Aya: "Mi-am dat seama că am..."

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - Prima parte - VIDEO. Conflict puternic în casa fetelor. Mădălina a atacat-o pe Adriana

Coronavirus în România, 19 septembrie 2020. 1.333 de cazuri noi și 42 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies